E enjte, 9 Shkurt, 2023

Mësuesja Naxhije Fejzullahu: Vlerësimi në tri periudha për nxënësit ishte më stresues

- Advertisement -

Prej shtatorit të vitit shkollor 2022/23 do të rikthehet vlerësimi i nxënësit në arsimin parauniversitar në dy periudha, siç ka qenë para vitit 2016.

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit parasheh që me udhëzimin e ri administrativ vlerësimi të bëhet në gjysmëvjetorin e parë dhe gjysmëvjetori e dytë, duke e hequr vlerësimin që ishte i përcaktuar deri më tani me UA të vitit 2016, ku përfshihej vlerësimi para pushimit pranveror.

- Advertisement -

Naxhije Fejzullahu, mësimdhënëse në “Emin Duraku”, ka thënë se vlerësimi në tri periudha ka qenë i mundimshëm.

“Kjo do të kishte benefite shumë të mëdha edhe neve si mësimdhënës na hiqen barra e administratës, por në anën tjetër edhe për nxënësit vlerësimi në tri periudha ishte më stresues, pasi i nënshtroheshin shumë herë testimeve përmbledhëse të lëndëve, prej të cilave ne i përdorim si instrumente për t’i nxjerrë notat përfundimtare”, ka thënë ajo.

- Advertisement -

Udhëzimi i ri administrativ për vlerësimin e nxënësve ende nuk ka hyrë në fuqi. Ky udhëzim sipas MASHTI-t pritet të finalizohet në javët në vazhdim. /kohavision/

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...