E mërkurë, 28 Shtator, 2022

“Mësimdhënësit nuk po duan që drejtorët e shkollave t’i vlerësojnë”

- Advertisement -

SBAShK-u dhe MAShTI-i janë pajtuar që të mos ketë testim të mësimdhënësve, por vetëm vlerësim të performancës së tyre.

Teksa, numri i vogël i inspektorëve dhe joefikasiteti i tyre për ta vlerësuar performancën e mësimdhënësve, ka bërë që të merret një vendim i ri që vlerësimin e mësimdhënësve ta bëjnë drejtorët apo zëvendësdrejtorët e shkollave përkatëse.

- Advertisement -

Kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj, ka bërë të ditur se duke e pasur parasysh se një pjesë e drejtorëve të shkollave janë përzgjedhur në mënyrë politike, ka bërë që disa mësimdhënës t’i ngritin dyshimet se sa do të jenë reale vlerësimet e tyre.

“Me gjithë hezitimin e disa mësimdhënësve, vendimi për vlerësimin e mësimdhënësve nga drejtorët e shkollave ka qenë i duhur dhe se sindikata e arsimit është pajtuar me të”.

Sipas tij, secili mësimdhënës që nuk pajtohet me vlerësimin e drejtorit të shkollës, që dyshon se ai vlerësim është bërë në shenjë hakmarrjeje apo në çfarëdo forme tjetër, mund të ankohet në Drejtorinë Komunale për Arsim, në komunën e tyre përkatëse, dhe pastaj vlerësimi do të mund të bëhet nga inspektorët profesionalë.

- Advertisement -

“Ka pasur hezitime dhe mëdyshje nga mësimdhënësit se drejtorët i kemi goxha politikë, a do të jetë vlerësim real për të gjithë, por unë konsideroj që edhe kjo çështje ka gjetur zgjidhje, secili mësimdhënës që dyshon se drejtori nuk e ka vlerësuar si duhet për shkak se ai apo ky nuk e përkrah ndonjë subjekt politik, mund të ankohen në DKA, pastaj pse jo edhe në MAShTI për t’u vlerësuar përsëri”, ka deklaruar Jasharaj.

Kryetari i SBAShK-ut është shprehur se vendimi ka qenë i pranueshëm për SBAShK-un, për shkak se sipas tij drejtorët e shkollave janë më afër mësimdhënësve sesa inspektorët. Ai ka bërë të ditur se Ministria e Arsimit është duke punuar që përmes vlerësimit të performancës të parashihet edhe gradimi i mësimdhënësve. Pastaj sipas tij në ligjin e pagave të përfshihet një shtesë në pagë për mësimdhënësit që marrin vlerësime të mira.

“Inspektorët profesionalë të lëndës do t’i vizitojnë nga afër dhe do të shohin se a kanë arritur ata njohuri të mjaftueshme për të marrë gradë të re dhe nëse marrin gradë të re, MAShTI-i është angazhuar dhe besoj se kështu do të ndodhë, që me ligjin e ri të pagave të vihet një shtesë në pagë për ata që gradohen”, ka thënë Jasharaj.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Me një abetare të madhe, aksion para Ministrisë së Arsimit

Aleanca e të Rinjve të Kosovës ka zhvilluar një aksion simbolik para Ministrisë së...

Edhe një mërgimtar tjetër i gatshëm t’ua jap nga 100 euro mësuesve

Mërgimtarët po vazhdojnë të tregojnë gatishmëri për t’i ndihmuar mësuesit kosovar. Edhe Fitim Krasniqi, nga...

Komuna e Prizrenit i jep tender për vetëdijesimin e nxënësve kompanisë që aktivitet primar ka pastrimin e ndërtesave

Komuna e Prizrenit ka nënshkruar kontratë me kompaninë ‘Samire Osmani B.I’ për ‘Vetëdijesimin e...

LAJMI I FUNDIT: Paqartësi në ekzekutimin e pagave për grevistët

Ajo që vazhdon të mbetet e paqartë në këtë situatë është forma e ekzekutimit...