E diel, 29 Janar, 2023

Me master por nuk gjeti punë, gruaja nga Deçani e gjen suksesin duke u marrë me bletë

- Advertisement -

Jehona Abdullahu Dabiqaj, nga Prilepi i Deçanit, ka vite që udhëheq një biznes familjar me qindra koshere me bletë.

E diplomuar për Menaxhim dhe Teknologji, Jehona nuk ka arritur të gjejë punë si mësimdhënëse, përkundër përpjekjeve të saj.

- Advertisement -

Sot, u bën thirrje edhe grave të tjera pa punë që ta shqyrtojnë bletarinë si mundësi fitimprurëse për familjet e tyre.

“Jam nënë e dy fëmijëve dhe meqenëse unë jam femër dhe biznesi i bletarisë kërkon pak fuqinë e mashkullit, është pak e vështirë që ne, si femra, të merremi me bletari. Por, në pamundësi për t’u punësuar në punë të shtetit- edhe pse e kam masterin e përfunduar – kam filluar të merrem me biznesin familjar, biznesin e bletarisë”, thotë Jehona.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Ka rezultuar që truri juaj nuk është i vetmi tregues i nivelit tuaj të...

Fëmijët e parë të familjeve janë më inteligjentë

Një studim gjerman shpjegon arsyen. Sipas tij, koeficienti i intelektit (IQ) ulet me 1,5%...

Përdoruesit e Twitter “të ndarë në dysh” rreth rezultatit të kësaj detyre matematikore

Në rrjetin social Twitter është nxitur një debat për shkak të një problemi matematikor...

Biologu kosovar zbulon insekt të rrallë në Kosovë, e quan “njeriu i pamençur”

Në laboratorin e tij brenda Universitetit të Prishtinës, Halil Berisha po shikon me shumë...