E shtunë, 25 Qershor, 2022

MAShTI publikon rezultatet e testit të klasava të nënta – pikët më të larta në lëndën e gjuhës angleze

spot_img
- Advertisement -

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), i ka publikuar sot rezultatet e Testit të Arritshmërisë për klasat e nënta, sipas të cilave arritshmëria mesatare është 50,75 përqind.

Në pjesën e parë të testit, arritshmëria e shprehur në përqindje në lëndët e përfshira në këtë pjesë është 54,4, ndërsa e ndarë sipas lëndëve është: Gjuhë shqipe – 57,5, Gjuhë angleze – 74,1, Histori – 42,1, Gjeografi – 50,5.

- Advertisement -

Ndërsa, në pjesën e dytë të testit, arritshmëria është 47,1 përqind dhe e ndarë sipas lëndëve është: Matematikë – 46,8, Informatikë – 52,1, Fizikë – 45, Kimi – 41,3 dhe Biologji – 51,2.

Testit të Arritshmërisë këtë vit i janë nënshtruar rreth 24 mijë nxënës të klasave të nënta.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Shyqëri Obërtinca: Puna e policisë nuk është bastisja e nxënësve nëpër klasa

Autor: Shyqëri Obërtinca Dhuna në shkollat e Kosovës Te nderuar, kolege, mesimdhenes, prinder dhe ju perfaqesues...

Kush i kontrollon thikat në shkolla?

Besim Hyseni nuk dëshiron të flasë shumë për humbjen e djalit, por thotë se...

Akuza: Qeveria Kurti e ka kap UP-në

Senati i Universitetit të Prishtinës ka zgjedhur të premten pesë anëtarët e Këshillit Drejtues...

Prindërit kërkojnë që mësueses së shkollës fillore “Selami Hallaçi”, në Gjilan t’i vazhdohet kontrata e punës

Këshilli i Prindërve të klasës së tretë të shkollës fillore (SHFMU) “Selami Hallaçi”, në...