E diel, 4 Dhjetor, 2022

“Ligji i pagave – nuk mungon buxheti, por vullneti”

Përfaqësuesit e punonjësve të sektorit publik kanë dhënë paralajmërime për grevë, nga Qeveria e Kosovës pohojnë se janë duke punuar që ligji i pagave së shpejti të dalë në votim.

Por nga opozita, pretendojnë se mungon vullneti i Qeverisë aktuale për të shtyer tutje çështjen e ligjit të pagave.

- Advertisement -

“E thënë me të drejtë se është stërzgjatë, është bërë histori në vete edhe pse ne kemi qenë mjaftë të zëshëm që të miratohet ligji i pagave sepse 80 mijë shërbyes civil përfitojnë, sidomos pas ngritjes së çmimeve dhe me këto paga janë të papërballueshme. Afatet kanë qenë që në qershor të vie ligji i pagave, tani jemi në nentor dhe nuk është askund në procedur për miratim, kjo qeveri nuk është e interesuar që të përmirësoj kushtet e shërbyesve civil, vetëm që është marrë iniciativë nga një subjekt tjetër politik, jo që mungon buxheti por mungon vullneti për të miratuar ligjin e pagave”, tha Pal Lekaj deputet i AAK-së.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Sa e njohin nxënësit kosovarë matematikën? Tregon raporti

Inxhinieri, Ermal Sadiku, ka komentuar një raport të International Mathematical Olympiad, ku Kosova renditet...

Keqplanifikimet në tender lënë nxënësit në Pozhoran me orar të shkurtuar qe tri vjet

Për shkak të keqplanifikimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme me kriteret në tender,...

Jasharaj ‘selam’ Nagavcit: Jemi në konsultim me ekspertë të fushës se drejtësisë

Sindikata e arsimit shkëputjen e kontratës kolektive e konsideron “veprim të ngutshëm, të pabazuar,...

Njohësi i arsimit Argjend Osmani: Mungesa e inspektorëve e pamundëson monitorimin e cilësisë

Njohësi i arsimit Argjend Osmani, thotë se ngritja e cilësisë në arsim kërkon monitorimin...