E martë, 31 Janar, 2023

Lëvizja e parë e fetusit: Ndjesia më e veçantë e shtatëzanisë mund të vërehet në këto javë të zhvillimit

- Advertisement -

Disa nëna mund të ndiejnë që fëmija i tyre lëviz si më shpejt që në javët 13-16 nga fillimi i menstruacioneve të tyre të fundit.

Këto lëvizje të para të fetusit quhen si lloj lëvizje nxitimi dhe shpesh përshkruhen si dridhje shkruan American Pregnancy Association, përcjell Gazeta Shneta.

- Advertisement -

Disa nëna, veçanërisht ato në shtatzëninë e tyre të parë, mund të mos ndiejnë lëvizje deri në 18-20 javët e para të shtatëzanisë.

Ndërsa foshnja juaj po vazhdon të zhvillohet ai / ajo do të shtrihet dhe përkul gjymtyrët e tij / saj.

Ndërsa ecni më tej në shtatzëninë tuaj, ju do të filloni të ndjeni lëvizje më të dukshme, të tilla si shqelma, grushta dhe rrotullime.

- Advertisement -

Foshnja juaj gjithashtu mund të lëvizë ndërsa i përgjigjet zhurmës ose emocioneve tuaja.

Sidoqoftë, megjithëse lëvizjet janë akoma të rregullta, ato mund të ndryshojnë drejt fundit të tremujorit të tretë sepse foshnja është më e madhe dhe më e kufizuar në mitër.

Flisni me mjekun tuaj, nëse vëreni një rënie të lëvizjeve të foshnjës tuaj.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...