E mërkurë, 29 Mars, 2023

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

- Advertisement1-

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit të saj.

Mendova se ishte definitivisht në pikë, por ju lutem lexoni atë për veten tuaj dhe na tregoni nëse jeni dakord apo jo!

- Advertisement -

Mësuesja shkroi:
“Si mësuese në pension, jam e sëmurë nga njerëz që nuk dinë asgjë për shkollat ​​publike ose nuk kanë qenë në një klasë kohët e fundit duke vendosur se si ta rregullojmë sistemin arsimor.

Mësuesit nuk janë problemi! Prindërit janë problemi! Ata nuk u mësojnë fëmijëve mënyrën e sjelljes, respektin apo edhe njohuritë e përgjithshme se si të bashkohen me të tjerët.

Fëmijët vijnë në shkollë në këpucë që kushtojnë më shumë se gjithë veshje e mësuesit, por nuk kanë laps ose letër. Kush i siguron ato? Mësuesit shpesh i japin ato nga xhepat e tyre.

- Advertisement -

Kur shikoni në shkollat ​​që janë “dështim”, shikoni prindërit dhe studentët. A vijnë prindërit në shkollë? A flasin rregullisht me mësuesit? A sigurojnë që fëmijët e tyre të përgatiten me furnizimin e nevojshëm? A u sigurojnë fëmijëve të bëjnë detyrat e shtëpisë?

A kanë numra telefoni të punës? A nxisin studentët të marrin shënime në klasë? A bëjnë detyrat e shtëpisë? A i dëgjojnë nxënësit në klasë?

Kur ju shikoni këta faktorë, do të shihni se nuk janë shkollat që dështojnë, por prindërit. Mësuesit nuk mund të bëjnë punën e tyre dhe punën e prindërve. Deri sa prindërit të bëjnë punën e tyre, asgjë nuk do të përmirësohet! ”

- Advertisement -

Kjo ishte letra e mësueses Lisa Roberson.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...