E mërkurë, 29 Mars, 2023

Leart Hasani, 7 vjeçari me autizëm – Sa bukur reciton dhe e thotë Alfabetin / VIDEO

- Advertisement1-

Emri i tij është Leart Hasani, vije nga Klina. Është fëmijë me autizëm por tejet i zgjuar.


Nëna e tij, Tahire Gashi, për 20 vite pa ndalë punon për të drejtat e fëmijëve dhe grave në komunën e Klinës.

- Advertisement -

Si nënë e një djali me autizëm, ka themeluar organizatës joqeveritare NGO “Zana’,  për kujdes ditor për fëmijët me nevoja të veçanta në këtë qytet, pjesë e së cilës është edhe djali i saj, Learti.

Znj. Tahire ka dërguar në “Kids of Kosova” dy video të Leartit ku tregon se djali i saj edhe pse është autik, ajo përkujdeset që ai të mësojë sikurse edhe fëmijët e tjerë.

Në videot e publikuara me lejen e znj. Tahiri shihet sa bukur e thote Learti alfabetin si dhe sa bukur reciton vjershën për Flamurin.

- Advertisement -

Learti duke thënë alfabetin:

Learti duke recituar:

Kurse më poshtë mund të lexoni intervistën që e kemi zhvilluar kohë më parë me znj. Tahire, ku flet edhe për kujdesin ndaj Leartit:

- Advertisement -

 

 

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...