E diel, 7 Gusht, 2022

LAJMI I FUNDIT: Nxënësit nuk do t’i kenë më tri perioda në shkollë

- Advertisement -

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) njoftoi sot se do të ketë disa ndryshime sa i përket mënyrës së vlerësimit të nxënësve të nivelit parauniversitar. Ministrja Nagavci dha detaje për Udhëzimin e ri Administrativ, që pritet të hyjë në fuqi së shpejti.

Sipas këtij Udhëzimi Administrativ, i cili është për momentin në diskutim publik, viti shkollor parashihet të jetë i ndarë në dy periudha kohore, siç ishte më parë, në gjysmëvjetorin e parë dhe të dytë.

- Advertisement -

Kërkimi për ndryshimin e sistemit aktual, i cili kishte tri perioda, erdhi nga prindërit, mësimdhënësit dhe nxënësit, thotë MAShTI.

Nagavci në Facebook tha: “Udhëzimi i ri Administrativ reflekton në: përmbajtje cilësore të vlerësimit të nxënësve, shkarkimin e ngarkesës administrative për mësimdhënësit, informimin me kohë të nxënësve dhe prindërve për suksesin dhe rezultatin e nxënësve në lëndët e caktuara.”

Ky Udhëzim do të jetë në diskutim deri më 23 qershor.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

“Në 10 vitet e fundit janë vlerësuar vetëm 700 mësimdhënës”

Themelues i organizatës arsimore “Teach For Kosova”, Egzon Gashi, i cili ka studiuar në...

“Mësimdhënësit nuk po duan që drejtorët e shkollave t’i vlerësojnë”

SBAShK-u dhe MAShTI-i janë pajtuar që të mos ketë testim të mësimdhënësve, por vetëm...

Pak interesim për t’u regjistruar në profesionet deficitare – veterinari dhe ndërtimtari

Për një numër drejtimesh në Universitetin e Prishtinës të rinjtë nuk kanë treguar interesim,...

Rrahman Jasharaj: Vlerësimin e mësimdhënësve do ta bëjnë drejtorët e shkollave

SBAShK-u dhe MAShTI-i janë pajtuar që të mos ketë testim të mësimdhënësve, por vetëm...