E martë, 31 Janar, 2023

Lajm i mrekullueshëm: Hapet drejtimi i Infermierisë në shkollën e mesme “Lasgush Poradeci” në Kijevë

- Advertisement -

Nga viti shkollor 2022/2023 shkolla e mesme “Lasgush Poradeci” në Kijevë do të ketë disa drejtime të reja.

Kryetari i Malishevës, Ekrem Kastrati, ka njoftuar se do të hapet drejtimi i Infermierisë, si dhe drejtimet tjera: Teknik i Sistemeve të TIK ?, Zhvillues i aplikacioneve softuerike?‍?
Asistent Restoranti?‍?Teknik i Sistemeve të TIK ?, Zhvillues i aplikacioneve softuerike?‍?
Asistent Restoranti?‍?.

- Advertisement -

Njoftimi i tij:

Sot kemi pranuar lajmin e shumëpritur për hapjen e drejtimit të infermierisë në institucionin IAAP “Lasgush Poradeci” në Kijevë. ? ? ?‍⚕️?‍⚕️??

Pas një pune intensive të Drejtorisë për Arsim dhe Edukim të udhëhequr nga drejtoresha, Arbëreshë Krasniqi, nxënësit e komunës së Malishevës, të cilët synojnë të vazhdojnë shkollimin e mesëm të lartë do t`i gëzohen drejtimeve të reja arsimore, të cilat janë pranuar për vitin shkollor 2022/2023.

- Advertisement -

Vlen të veçohet drejtimi i infermierisë – drejtim i cili komunës së Malishevës i ka munguar pothuajse që dy dekada.

Regjistrimeve të reja krahas drejtimeve aktuale, iu bashkëngjiten këto drejtime arsimore, të cilat do të regjistrohen në Institucionin IAAP ” Lasgush Poradeci” në Kijevë:

Bashkëpunëtor profesional i Infermierisë?‍⚕️

- Advertisement -

Teknik i Sistemeve të TIK ?

Zhvillues i aplikacioneve softuerike?‍?

Asistent Restoranti?‍?

Këto drejtime të reja janë shumë të rëndësishme për orientimin e drejtë profesional për të rinjtë e komunës sonë dhe gjithashtu janë drejtime shumë të nevojshme në tregun e punës.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Prezantohet nesër: Kaq pritet të jetë vlera e koeficientit të pagave

Këtë javë pritet të hyjë në fuqi Ligji i ri i pagave në Kosovë,...

Në mungesë të kuadrit, nuk ka mësim në gjimnazin e matematikës

Nxënësit e gjimnazit “Matematikë dhe Informatikë” në Shkup edhe javën e dytë të gjysmë-vjetorit...

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...