E enjte, 9 Shkurt, 2023

Ky është vendi më i mirë në botë për cilësinë e jetës

- Advertisement -

Sipas Indeksit të Zhvillimit Njerëzor të Kombeve të Bashkuara (HDI), Norvegjia është votuar si vendi më i mirë në botë për cilësinë e jetës.

As Britania e Madhe apo SHBA-ja, nuk janë në dhjetëshen e parë, ndërsa Norvegjia ka qëndruar në vendin e parë për disa vite. HDI rendit një vend në varësi të jetëgjatësisë së tij, viteve të pritshme të shkollimit, viteve mesatare të shkollimit si dhe të ardhurave bruto ndërkombëtare (GNI).

- Advertisement -

Për Norvegjinë, jetëgjatësia e saj është më e larta nga 189 vendet në indeks, me një mesatare prej 82.4 vjet. Ndërkohë, Britania e Madhe ishte 81.3 vjet, dhe SHBA ishte 78.9.

Në vendin e dytë ishte Republika e Irlandës me një jetëgjatësi mesatare prej 82.3. Në vendin e tretë është Zvicra, ndjekur nga Hong Kong, Islanda, Gjermania, Suedia, Australia, Hollanda dhe Danimarka. Mbretëria e Bashkuar erdhi në vendin e 13, ndërsa Shtetet e Bashkuara në të 17-in.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Ka rezultuar që truri juaj nuk është i vetmi tregues i nivelit tuaj të...

Fëmijët e parë të familjeve janë më inteligjentë

Një studim gjerman shpjegon arsyen. Sipas tij, koeficienti i intelektit (IQ) ulet me 1,5%...

Përdoruesit e Twitter “të ndarë në dysh” rreth rezultatit të kësaj detyre matematikore

Në rrjetin social Twitter është nxitur një debat për shkak të një problemi matematikor...

Biologu kosovar zbulon insekt të rrallë në Kosovë, e quan “njeriu i pamençur”

Në laboratorin e tij brenda Universitetit të Prishtinës, Halil Berisha po shikon me shumë...