E martë, 28 Mars, 2023

Ky është lloji më i rrallë i personit, a jeni i tillë?

- Advertisement1-

Sipas Carl Jung, lloji i personalitetit që ka kombinime unike të tipareve, të cilat përfshijnë, ndër të tjera, mbylljen, ndjeshmërinë dhe drejtësinë, përbën vetëm një për qind të popullsisë.

Këta njerëz janë nga natyra të qetë dhe të sigurt në bindjet e tyre, dhe ata gjithashtu shprehen karakteristikë se janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar njerëzit e tjerë.

- Advertisement -

Ky lloj unik i personalitetit është shënuar me shkurtesën INFJ, dhe u zbulua nga testi Myers Bridges krijuar nga psikiatri i famshëm Carl Jung.

Sot, ky test vlerëson profilin psikologjik të një personi dhe maturimin e tij. Me katër shkallët e saj, ne mund, për shembull, të kuptojmë se si e shikojmë botën, si e perceptojmë atë që na rrethon dhe si lidhemi me njëri-tjetrin.

Ajo bazohet në 8 lloje të personalitetit ekstrovert dhe 8 lloje të personalitetit introvert, dhe INFJ është më e pazakonta nga të gjitha.

- Advertisement -

Këto janë karakteristikat kryesore të njerëzve të tillë:

Ata janë të përqendruar në ndihmën e të tjerëve

Kanë një qasje idealiste dhe një ndjenjë të fortë të së mirës dhe së keqes. Një nga qëllimet e tyre më të qarta është të ndihmojnë të tjerët, por gjithashtu i frymëzojnë ata në vetë-përmirësimin dhe zhvillimin. Bëjnë miq shumë lehtë dhe janë të shkëlqyeshëm në marrëdhëniet ndërpersonale.

- Advertisement -

Dinë të ëndërrojnë

INFJ janë ëndërrimtarë të pamëshirshëm. Sidoqoftë, ëndrrat e tyre nuk hyjnë në kategorinë përrallore dhe të pamundura. Ata ëndërrojnë në mënyrë konstruktive dhe të qëllimshme, shpesh duke realizuar ëndrrat e tyre.

Në mjedisin e punës, këta njerëz gjithmonë tregojnë pavarësi, orientim në qëllim, kreativitet të lartë dhe shumë intuitë. Ata gjithashtu shpesh janë të interesuar në art dhe shkencë.

Entuziazmi dhe idealizmi i tyre mund të jetë rraskapitës

Njerëzit me këtë lloj personaliteti kanë vetëm një problem real: shoqërinë. Në botën e sotme, plot padrejtësi, dyer të mbyllura dhe mure që të gjithë duhet t’i kapërcejmë vazhdimisht, nuk është e vështirë të zhgënjehesh me përpjekjet tona. Shpesh ndodh që njerëzit me këtë lloj të heqin dorë dhe të ndalojnë luftën për një kohë – thjesht pasi është jashtëzakonisht rraskapitëse.

Këta njerëz, të cilët nuk përbëjnë më shumë se 1% të popullsisë totale të Tokës, sjellin dritë në errësirën përreth nesh. Këta janë njerëz me ide të qarta, ëndërrimtarë që kanë një qëllim dhe idealistë që vërtet duan t’i bëjnë njerëzit përreth të paktën pak më të mirë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

LAJMI I FUNDIT: Gjendet 13-vjeçarja nga Kaçaniku

Është gjetur vajza 13 vjeçare nga Kaçaniku që u raportua e zhdukur. Njoftimi: YES✋🏼 Faleminderit Zotit dhe...

Nesër ekzekutohen pagesat për këto dy kategori në Kosovë

Ministria e Financave ka njoftuar se nesër do të ekzekutohen pagesat e skemave sociale...

Edhe punëtorët e sektorit privat kërkojnë shtesa: Pagat janë dyfish më të vogla

Federata Sindikale e Punëtorëve Teknikë të Sektorit Privat ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës...

Lindi pa duar, por 20-vjeçari nga Malisheva mahnitë me talentin e tij, kaq bukur pikturon me këmbë

Arion Krasniqi, 20-vjeç nga Malisheva nuk njeh barriera e as kufij. Jeta për të nuk...