E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Këto janë problemet për mësuesit që kufizojnë punën e tyre

- Advertisement -

Problemet me të cilat përballen mësuesit përfshijnë menaxhimin e nevojave të studentëve, mungesën e mbështetjes prindërore, dhe madje edhe kritika nga një audiencë që mund të injorojë jetën tuaj të përditshme.


Adresimi i këtyre çështjeve dhe ngritja e vetëdijes për mjedisin arsimor me të cilin përballen çdo ditë mësuesit dhe studentët tanë mund të ndihmojnë në përmirësimin e mbajtjes së mësuesve, nivelet e suksesit të studentëve dhe cilësinë e përgjithshme të arsimit në shkolla.

- Advertisement -

Balancimi i një game të gjerë të nevojave të studentëve

Pavarësisht nga lloji i shkollës për të cilën po flasim, mësuesit duhet të merren me një gamë të gjerë të nevojave të studentëve, por shkollat ​​publike mund të kenë një kohë më të vështirë. Ndërsa shkollat ​​private mund të zgjedhin nxënësit e tyre bazuar në një kërkesë dhe vlerësim të përshtatjes më të mirë për shkollën dhe komunitetin, shkollat ​​publike pranojnë çdo nxënës sepse ata kanë të drejtë ta bëjnë këtë. Ndërsa shumica e arsimtarëve nuk do të dëshironin kurrë ta ndryshonin këtë fakt, disa mësues përballen me studentë që shpërqendrojnë pjesën tjetër të klasës dhe shtojnë një sfidë të rëndësishme.

Pjesë e asaj që e bën mësimdhënien një karrierë sfiduese është larmia e studentëve. Të gjithë studentët janë unikë dhe kanë prejardhjet, nevojat dhe stilet e tyre të të mësuarit. Mësuesit duhet të jenë të përgatitur të punojnë me të gjitha stilet e të mësuarit në secilën orë mësimore, gjë që kërkon më shumë kohë përgatitje dhe kreativitet. Megjithatë, Puna me sukses në këtë sfidë mund të jetë një përvojë pasuruese si për studentët ashtu edhe për mësuesit.

- Advertisement -

Mungesa e mbështetjes prindërore

Mund të jetë tepër zhgënjyese për një mësues kur prindërit nuk i mbështesin përpjekjet e tyre për të edukuar fëmijët. Në mënyrë ideale, ekziston një partneritet midis shkollës dhe shtëpisë (Shoqata e Prindërve të Studentëve), dhe të dy punojnë së bashku për të siguruar përvojën më të mirë të të nxënit për studentët.

Mësuesi duke menduar me llambë

- Advertisement -

Gruaja që mendon portret me syze duke parë llambën e dritës mbi kokë të izoluar në sfondin e murit gri

Megjithatë, Kur prindërit dështojnë të përmbushin përgjegjësitë e tyre, kjo shpesh mund të ketë një ndikim negativ në klasë. Fëmijët, prindërit e të cilëve e bëjnë arsimin një përparësi të lartë dhe përfshihen vazhdimisht, mund të jenë më të suksesshëm akademikisht. Sigurimi që studentët të ushqehen si duhet, të flenë mjaftueshëm, të studiojnë, të kryejnë detyrat e shtëpisë dhe të jenë të përgatitur për ditën e shkollës janë vetëm disa nga gjërat themelore që prindërit duhet të bëjnë për fëmijët e tyre.

Ndërsa shumë nga mësuesit më të mirë shkojnë përtej dhe më gjerë për të kompensuar mungesën e mbështetjes prindërore, qasja ideale është një përpjekje totale nga ekipi i mësuesve, prindërve dhe studentëve. Prindërit janë lidhja më e fuqishme dhe e qëndrueshme midis fëmijëve dhe shkollës, pasi ata janë atje gjatë gjithë jetës së fëmijës, ndërsa mësuesit do të ndryshojnë çdo vit. Kur një fëmijë e di që arsimimi është thelbësor dhe i rëndësishëm, krijohet një ndryshim. Prindërit gjithashtu mund të punojnë për të komunikuar në mënyrë efektive me mësuesin dhe për t’u siguruar që fëmija i tyre po kryen me sukses detyrat.

Sidoqoftë, jo të gjitha familjet kanë aftësinë për të siguruar mbikëqyrjen dhe partneritetin e nevojshëm, dhe disa fëmijë duhet t’i kuptojnë gjërat vetë. Kur përballen me varfërinë, mungesën e mbikëqyrjes, jetën stresuese dhe të paqëndrueshme familjare, madje edhe prindërit që nuk janë të pranishëm, studentët duhet të kapërcejnë pengesa të shumta për të shkuar në shkollë. pa marrë parasysh suksesin. Këto sfida mund të çojnë në dështimin e studentëve dhe / ose braktisjen e shkollës.

Trendet arsimore

Kur bëhet fjalë për të mësuarin, ekspertët gjithmonë kërkojnë mjetet dhe taktikat më të mira për të edukuar fëmijët. Ndërsa shumë prej këtyre trendeve janë me të vërtetë të forta dhe të denja për t’u zbatuar, miratimi i tyre brenda shkollave mund të jetë i rastësishëm. Disa besojnë se arsimi publik është prishur, lose që shpesh i çon shkollat ​​të kërkojnë forma të reformës, ndonjëherë shumë shpejt.

Mësuesit mund të përballen me ndryshime të detyrueshme të mjeteve, kurrikulës dhe praktikave më të mira ndërsa administratorët garojnë për të adaptuar tendencat më të fundit dhe më të mëdha. Sidoqoftë, këto ndryshime të vazhdueshme mund të çojnë në mospërputhje dhe zhgënjim, duke e bërë jetën të vështirë për mësuesit. Trajnimi i duhur nuk është gjithmonë i disponueshëm dhe shumë mësues duhet ta bëjnë këtë kujdesen për veten e tyre për të kuptuar se si të zbatojnë ato që janë miratuar.

Nga ana tjetër, disa shkolla janë rezistente ndaj ndryshimeve, dhe mësuesit që janë të arsimuar për tendencat e të nxënit mund të mos marrin fonde ose mbështetje për t’i adoptuar ato. Kjo mund të çojë në mungesë të kënaqësisë në punë dhe qarkullimit të mësuesve, dhe mund të parandalojë studentët nga Zhytuni në një mënyrë të re të të mësuarit që në të vërtetë mund t’ju ndihmojë të arrini më shumë.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Profesori Smajljaj: Nëse sindikalistët lëshojnë pe dëshmojnë se janë të gatshëm për sakrificë

Profesori i universitar Avdi Smajljaj ka deklaruar se nëse SBAShK-u vendos t`i hap shkollat...

Këshilli i Prindërve letër krerëve shtetërorë: Nëse nuk ka marrëveshje deri më 1 tetor, fillojmë protestën

Kryesia e Këshillit të Prindërve të Kosovës ka paralajmëruar protestë në rast se Qeveria...

Nagavci vjen me një postim në Facebook, nuk flet për grevën

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka nënshkruar sot kontratat për ndërtimin e pesë çerdheve...

Nexhmi Hoxha nga Këshilli i Prindërve: Me padurim presim pezullimin e grevës

Anëtari i Këshillit të Prindërve të Prishtinës, Nexhmi Hoxha ka folur rreth qëndrimit të...