E martë, 24 Maj, 2022

Këto janë 10 vendet me pagat më të larta në botë

spot_img
- Advertisement -

Kërkimi për një jetesë më të mirë dhe më të sigurt është një nga arsyet kryesore përse njerëzit emigrojnë.

Më poshtë janë 10 vendet me pagesat më të larta. Janë shtete në të cilat edhe niveli i papunësisë është i ulët

- Advertisement -

Australia

Të ardhurat mesatare vjetore 49.126 $. Paga minimale 23.374 $. Papunësia: 5%. Ka një popullsi të vogël, inkurajon emigrimin e punëtorëve të kualifikuar.

Belgjika

- Advertisement -

Të ardhurat mesatare vjetore 49.675 $. Paga minimale 21.309 $. Papunësia: 6.2%. Për shkak pozitës gjeografike, është lider për tregtinë në BE.

Austria

Të ardhurat mesatare vjetore 50.349 $. Papunësia: 5.1%. Një vend i vogël evropian, por me një stabilitet të madh financiar.

- Advertisement -

Norvegjia

Të ardhurat mesatare vjetore 51.212 $. Papunësia: 4%. Ekonomia e këtij vendi, mbështetet kryesisht në burimet e veta natyrore.

Danimarka

Të ardhurat mesatare vjetore 51.466 $ . Papunësia: 4.8%. Danezët kanë standardet më të mira të jetesës në botë. Aty kanë selinë shumë kompani të mëdha botërore.

Holanda

Të ardhurat mesatare vjetore 52.877 $. Paga minimale 21.276 $. Papunësia: 3.5%.

SHBA

Të ardhurat mesatare vjetore 60.558 $. Paga minimale 15.080 $. Papunësia: 4%. Emigrimi në këtë vend, mbetet ende ëndrra e shumë njerëzve.

Islanda

Të ardhurat mesatare vjetore 61.787 $. Papunësia: 2.9%. Tiparet unike mjedisore, e kanë bërë një nga prodhueset më të mëdha të energjisë në botë.

Zvicra

Të ardhurat mesatare vjetore 62.283 $. Papunësia: 2.4%. Aty ruhen shumica e parave të botës.

Luksemburgu

Të ardhurat mesatare vjetore 63.062 $. Paga minimale 23.791 $. Papunësia: 5%. Ekonomia e këtij vendi shumë të vogël, varet nga sektori bankar.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Si të shkruash / Ernest Hemingway: Shtatë këshilla

Më 1984 Larry W. Phillips ka botuar “Ernest Hemingway on Writing“, një përmbledhje të...

E thotë shkenca: Njerëzit optimistë jetojnë më gjatë

Mbetet ende e paqartë se si optimistët e minimizojnë dozën e tyre të stresit....

Aspak Anjshtajni: kush është mendja më e madhe e të menduarit në histori?

Lindi në Uzbekistan dhe ndërroi jetë në Afganistan… A e dini se kush është mendja...

Fotografi Bujar Gashi përfaqëson Kosovën në ekspozitën ndërkombëtare

Fotografi Bujar Gashi, është përzgjedhur të përfaqësojë Kosovën në ekspozitën ndërkombëtare me pjesëmarrës të...