E premte, 2 Dhjetor, 2022

Këta janë mësuesit më të mirë në botë

Të gjithë kemi ndonjë mësues të preferuar që e kujtojmë nga ditët e shkollës apo të universitetit.

Shpesh në mendje na sillen kujtime të bukura nga ai mësues, i cili në një farë mënyre na ka frymëzuar, ishte i pasionuar për punën e tij/saj dhe ishte i interesuar për nevojat tona.

- Advertisement -

Ky artikull është për këta mësues – njerëz të cilët dinë se si të komunikojnë më fëmijët dhe ta bëjnë procesin e të mësuarit, jo vetëm mësim, por edhe argëtim, transmeton Klan Kosova.

Faleminderit mësuesve ?

Një studente erdhi në ligjëratë me fëmijën e saj, sepse ajo nuk kishte para për të punësuar një Babysitter. Kur fëmija filloi të qajë, profesori e mori atë nga nëna e tij, e qetësoi atë, dhe vazhdoi me ligjëratën.

- Advertisement -

E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të dëgjoni me kujdes.

Profesionistë e vërtetë nuk pranojnë konventat.

Mësuese e historisë. Çfarë tjetër?

Ora gjatë provimit të një mësuesi.

Një profesionist i vërtetë gjithmonë gjen mënyrën për të nxjerrë një trekëndësh.

Mësuesi im na tha se “nëse të gjithë në klasën do të marrim nota të të shkëlqyera në testin tonë, ai do të vishej si Scooby Doo dhe të sjellë shampanjë jo-alkoolike për ne”. Ne të gjithë u përpoq shumë, dhe mësuesi ynë mbajti fjalën.

Mësuesi nuk e zgjoi studentin nga gjumi, as nuk e kritikoi atë, por ai edhe u argëtua me studentët tjerë.

Kjo mësuese gjeti një mace të braktisur afër shkollës. Ligjerata ishte interesante.

Mësuesja lejoi nxënësit të shprehin kreativitetin e tyre në veshje e saj në ditën e fundit të shkollës.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Lum Rrahmani, 8 vjeçari nga Kosova kampion për herën e tretë në matematikë në Dubai

Vazhdojnë sukseset e nxënësve kosovarë në botë. Lum Rrahmani, 8 vjeçari nga Kosova është shpallur...

Me Ligjin e ri të Pagave: Drejtori i shkollës fillore do ta ketë rrogën 744 euro, i të mesmes 756 euro

Sipas ligjit të ri për pagat në sektorin publik, të propozuar nga Qeveria e...

Ligji i pagave për mësimdhënësit, vjen reagimi i parë nga SBASHK-u: Shqetësuese

Kreu i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj thotë se me ligjin e ri të pagave, që...

Gjest human nga profesori nga Drenasi: Ndan tre bursa për nxënës në vlerë 20 euro për një vit nga paga e tij

Një gjest i mirë është marrë sot nga profesori i shkollës "Fehmi Lladrovci" në...