E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Kështu dukeshin dëftesat shkollore para viteve 1940

- Advertisement -

131 vjet më parë, më mars 1887, në Korçë u hap mësonjëtorja e parë e shkollës laike shqipe.


DITA ka siguruar disa foto të rralla nga koleksionisti Shpëtim Sala.

- Advertisement -

Ai posedon rreth 3 mijë foto të shkollave dhe 300 dëftesa, të gjitha këto të para viteve 1944.

Nëpërmjet imazheve ai na ndihmon të kuptojmë më shumë për sistemin arsimor që ka patur vendi përpara Çlirimit.

Të ndara në dosje të caktuara, ku më “të rëndat” janë ato të Shkodrës, Tiranës dhe Korçës, ne shohim se si janë veshur, vlerësuar dhe edukuar brezi i atyre që kanë patur mundësi të shkollohen në fillim të viteve 1900.

- Advertisement -

Ish-mësuesi i zooveterinarisë në shkolla të mesme bujqësore të rrethit të Tiranës, sot është një frekuentues i rregullt i ekspozitave, madje edhe vetë është autor i disa prej tyre.

Më poshtë po ndajmë me ju disa foto nga koleksioni i bukur i Shpëtim Salës.

- Advertisement -

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

SBAShK-u lëshon pe: Ta pezullojmë grevën deri në janar, mësimi të fillojë më 3 tetor

Janë bërë 1 muaj e tri ditë, që kur ka filluar greva nga Bashkimi...

SHBASHK-u fillon të marr mendimin e anëtarësisë për pezullimin e grevës

Sindikata e Bashkuar e Arsimit është duke shqyrtuar mundësinë e pezullimit të grevës, ka...

Me një abetare të madhe, aksion para Ministrisë së Arsimit

Aleanca e të Rinjve të Kosovës ka zhvilluar një aksion simbolik para Ministrisë së...

Edhe një mërgimtar tjetër i gatshëm t’ua jap nga 100 euro mësuesve

Mërgimtarët po vazhdojnë të tregojnë gatishmëri për t’i ndihmuar mësuesit kosovar. Edhe Fitim Krasniqi, nga...