E mërkurë, 29 Mars, 2023

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

- Advertisement1-

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin publik, mirëpo vlera e koeficientit ende nuk është bërë e ditur.

Kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj, thotë se më shumë është diskutuar rreth vlerës së koeficientit gjatë periudhës kur ishin në grevë sesa tani. Sipas tij, punonjësit e arsimit, por edhe të gjithë ata që janë sektorin publik, janë stres nga pritja për koeficientin.

- Advertisement -

Ai uron që Qeveria e Kosovës të mos zhgënjejë punëtorët e sektorit publik pasi, sipas tij, një punonjës i zhgënjyer është më e rëndë se një grevë.

“Më shumë vlera e koeficientit është përmendur gjatë grevës, ndoshta për të ndikuar tek opinioni, pastaj çështja e koeficientit heshti. Sa i takon vet koeficientit, SBASHK-u është shprehur i kënaqur ngase shumica e propozimeve tona janë përfillur, mirëpo edhe SBASHK-u dhe të tjerët janë në stres, ngase publikimi zyrtar i koeficientit po mungon… Urojmë që qeveria të mos bëjë veprime të cilat do të bënin edhe një zhgënjim dhe acarim të situatës, ngase edhe nëse e përjashtojmë në tërësi grevën në sektorin arsimit dhe të tjerë, shtetit tonë nuk i duhen as mësimdhënës, punëtorë të çerdheve, ngase si të tillë ata që me vite e kanë pritur një Ligj të pagave dhe gjithmonë janë shprehur se me Ligjin e pagave presin ngritje të pagave, ngase një ngritje nuk e kanë parë tani e sa vite. Për shtetin do të ishte shumë më e keqe se greva, punëtorë në sektorin publik të zhgënjyer e të dëshpëruar dhe kur janë të tillë ata nuk do të jenë edhe në nivel të duhur të detyrave të veta”, thotë Jasharaj për kp.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...