E enjte, 30 Mars, 2023

Ide për të inkurajuar ngrënien e mëngjesit nga fëmijët

- Advertisement1-

U duhet treguar fëmijëve tuaj se mëngjesi është i shijshëm dhe se kjo është një pjesë e rëndësishme e ditës tuaj, në këtë mënyrë i inkurajoni ata për të ngrënë.

Këtu kemi disa ide për të inkurajuar fëmijët të hanë mëngjes:

- Advertisement -

Shndërrojeni vaktin e mëngjesit një kohë për t’u ulur dhe për të ngrënë me fëmijët tuaj. Duke qenë një shembull i mirë është një mënyrë efikase për të ndryshuar zakonet e tyre.

Nëse fëmija juaj thotë se ai nuk është i uritur në mëngjes, provoni duke gatuar një ushqim të shëndetshëm, me qumësht, kos dhe me fruta të tilla si banane, në vend të një mëngjesi tradicional.

Një tjetër opsion për fëmijën tuaj është ngrënia e një vakti të vogël në shtëpi, të tillë si një tas të vogël me tërshërë ose fruta. Ju pastaj mund të jepni fëmijën tuaj me vete në shkollë, një sandviç ose kos natyral me fruta.

- Advertisement -

Nëse keni një orar te reduktuar në mëngjes, provoni ta vendosni alarmin e fëmijës suaj 10 minuta më parë, ose rregulloni çante e fëmijës suaj dhe vendosni rrobat e saj/tij një natë më parë. Ju mund edhe të përgatisni mëngjes e ditës së nesërme një natë më parë, hidhni tërshërë të thatë në një tas të mbuluar, ose vendosni feta frutash, arra apo rrush të thatë në një pjatë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...