E diel, 5 Shkurt, 2023

Gabimet e karrierës që femrat bëjnë në të 20-tat

- Advertisement -

Kur bëhet fjalë për punën dhe momentin e nisjes së karrierës, pra në të njëzetat e tyre, shumica e femrave bëjnë një listë gabimesh të cilat i kuptojnë vite më vonë.

Ja cilat janë ato:

- Advertisement -

-Nuk kërkoni para mjaftueshëm kur bëni intervistën e punës.

-Prisni që puna e ëndrrave tuaj t’ju bjerë nga qielli.

-Nuk merrni përsipër shumë rrezik.

- Advertisement -

-Lejoni egon tuaj dhe sensin e së drejtës të ndërhyjë në rrugën që ju drejton talenti që keni.

-Nuk visheni sipas etikës ditën e intervistës.

-Pranoni “JO-të” si përgjigje.

- Advertisement -

-Nuk merrni pushimet që ju takojnë, apo punoni edhe kur i keni marrë ato.

-Harxhoni më shumë kohë në univesitet duke u shqetësuar për notat sesa krijimin e kontakteve profesionale.

-Pranoni një punë rastësore sepse nuk doni të kërkoni për një më të mirë.

-Lejoni xhelozinë të ndërhyjë në performancën tuaj.

-Nuk aplikoni për një punë ose ngritje në detyrë sepse mendoni se nuk jeni e kualifikuar.

-Nuk e lini një punë që e urreni.

-Nuk realizoni projekte të tjera sepse keni një punë me orar të plotë.

-Rrini në zyrë deri vonë që t’i bëni përshtypje njerëzve sesa të punoni.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nesër ekzekutohen pagesat për këto dy kategori në Kosovë

Ministria e Financave ka njoftuar se nesër do të ekzekutohen pagesat e skemave sociale...

Edhe punëtorët e sektorit privat kërkojnë shtesa: Pagat janë dyfish më të vogla

Federata Sindikale e Punëtorëve Teknikë të Sektorit Privat ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës...

Lindi pa duar, por 20-vjeçari nga Malisheva mahnitë me talentin e tij, kaq bukur pikturon me këmbë

Arion Krasniqi, 20-vjeç nga Malisheva nuk njeh barriera e as kufij. Jeta për të nuk...

Fëmija nuk trashëgon gjithçka nga prindërit, ky familjar është kryesor për gjenetikën

Alejandro Jodorowsky, një eseist kilian, shkroi një libër të quajtur “Metagjenalogjia: Vetë-Zbulimi Nëpërmjet Psihomagjisë...