E martë, 24 Maj, 2022

Fjalimi i një mësuesi që duhet ta lexojë çdo nxënës, çdo mësues dhe çdo prind

spot_img
- Advertisement -

Çdokush mëson në mënyrë të ndryshme dhe sërish ne i testojmë të gjithë në mënyrë të njëjtë.


Jeta është provimi më i vështirë. Shumë njerëz dështojnë, sepse përpiqen t’i kopjojnë të tjerët duke mos e kuptuar se çdokush ka një fletë të ndryshme me pyetjet e veta. Nëse kërkon në google “University makes me” (Universiteti më bën…) , do të shohësh mjaft sugjerime të tipit: “Unhappy, anxious, feel like a failure” (jo të lumtur, me ankth, të ndihem si një dështim) etj.

- Advertisement -

Nuk është më një surprizë në ditët e sotme se pse depresioni është në rritje. Unë shpresoj që kjo gjë të përfundojë sa më shpejt. Ne duhet ta ndryshojmë këtë gjë. Duhet ta ndryshojmë mënyrën se si të testohet çdokush. Ne harxhojmë shumë kohë për aspektin teorik dhe taktik, duke lënë pas pjesën kreative dhe praktike.

Në ditët e sotme ne harxhojmë më shumë kohë nëpër lokale duke mësuar si të kopjojmë. Është paradoksale. Arrijmë në universitet me rezultate të larta dhe në universitet përpiqemi të kopjojmë. Ndërsa ata që vërtet mësojnë, thonë se nuk kanë kohë të mendojnë në mënyrë kritike. Mësojnë si robotë diçka që dikush tjetër e ka lënë si postulat, si klishe, dhe nuk thellohemi të kuptojmë më tepër për atë gjë.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

“Kush thotë që s’ka mësues model në Kosovë?”

Shkruar nga Teuta S. Haxhimusa E dinte se ajo çfarë u mësonte fëmijëve sipas plan-programit...

Nga Maliq Fetahu: Mësimdhënësit po sulmohen, nuk kanë e kanë mbështetjen nga shteti

Autor: Maliq Fetahu - mësimdhënës Mësuesit vitet e fundit po e ndjejnë veten si të...

Mësuesia, profesion i femërorizuar apo profesion femëror?

Problematika e shtruar që në hyrje të këtij punimi, është një konstatim i drejtpërdrejtë,...

Këto janë elementët që ndihmojnë për një lexim të bukur

Nëse nxënësit do të marrin marrin njohurtë e duhura të teknikës së recitimit, nuk...