E diel, 5 Shkurt, 2023

Fëmija juaj ka turp për peshën e tij, si ta menaxhoni situatën

- Advertisement -

Shqetësimet për imazhin e trupit janë të shumta, sidomos tek vajzat e reja.

Adoleshenca është gjithashtu një periudhë jashtëzakonisht e vështirë për sa i përket imazhit të trupit për shumicën e fëmijëve pavarësisht gjinisë, pasi shpesh ndryshimi që ndodh në trup shoqërohet me shtim në peshë dhe ndodh në një periudhë të jetës së një fëmije që është e mbushur me krahasime dhe krahasime dhe ngacmimi.

- Advertisement -

Pra, për të adresuar këto shqetësime në lidhje me imazhin e trupit , është e rëndësishme t’i tregoni fëmijës tuaj se ju respektoni diversitetin dhe të sfidoni mesazhet që ai ose ajo padyshim që mbart, të cilat trupat me disa kilogramë më tepër i konsiderojnë si diçka të keqe.

Gjithashtu mos harroni se fëmijët janë si sfungjerët dhe nëse ju shohin se urreni trupin tuaj, nuk ka rëndësi se çfarë u tregoni atyre për trupin në përgjithësi. Ata do të imitojnë atë që shohin dhe nëse shohin urrejtje do ta trashëgojnë atë. Nëse keni vështirësi me imazhin e trupit tuaj, unë do t’ju sugjeroja të merreni me të së pari. Dhënia e një shembulli të mirë është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për fëmijën tuaj.

Nëse tashmë keni punuar në marrëdhënien tuaj me ushqimin dhe trupin tuaj, hapi tjetër do të ishte të dërgoni vazhdimisht mesazhe pozitive për të gjitha llojet e formave dhe madhësive.

- Advertisement -

Ju gjithashtu mund të mendoni se nga mund të marrë mesazhe fëmija juaj. Për shembull, ai mund të dëgjojë gjëra të ndryshme për trupin dhe peshën e tij nga rrjetet sociale, televizioni ose miqtë.

Nëse vëreni se fëmija juaj po kalon gjithnjë e më shumë kohë para ekraneve, mendoni t’i ofroni alternativa argëtimi ose mund t’i sugjeroni të lexojë disa artikuj që nxisin imazhin pozitiv të të gjitha llojeve të trupit.

Shpesh është shumë e vështirë të parandalosh ekspozimin e fëmijëve ndaj lipofobisë dhe stigmës së peshës, por ne mund të përpiqemi të përmirësojmë marrëdhëniet e tyre pozitive me ushqimin dhe trupin e tyre.

- Advertisement -

Nxiteni fëmijën tuaj të mendojë për mesazhet që merr dhe të pyesë gjithmonë kur dikush i thotë se ai ose ajo duhet të bëjë diçka në një mënyrë të caktuar ose të jetë në përputhje me një ideal të caktuar. Kjo jo vetëm që do ta mbrojë atë nga kultura e të ngrënit, por do ta përgatisë edhe për momentet e jetës së tij kur ju nuk jeni aty për ta drejtuar.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...