E enjte, 30 Mars, 2023

Fati i një vajze në jetë përcaktohet nga marrëdhënia që ka me babanë e saj

- Advertisement1-

Mos harroni, një vajzë ka nevojë për dashurinë e babait të saj, jo më pak se nëna e saj.


Varet nga shembulli juaj atëror si do të zhvillohen marrëdhëniet e saj kur të jetë rritur me njerëzit, të cilët do t’i zgjedhë si burra dhe, si rrjedhim, se si do të zhvillohet jeta e saj personale në atë kuptim.

- Advertisement -

Mos harroni, një vajzë ka nevojë për dashurinë e babait të saj, jo më pak se nëna e saj. Varet nga shembulli juaj atëror si do të zhvillohen marrëdhëniet e saj kur të jetë rritur me njerëzit, të cilët do t’i zgjedhë si burra dhe, si rrjedhim, se si do të zhvillohet jeta e saj personale në atë kuptim.

Tregoni ngrohtësi në marrëdhënien me vajzën tuaj, përqafojeni, komplimentojeni, admirojeni, jepini dhurata, jini të sinqertë. Shmangni mbrojtjen e vajzës suaj, gjithmonë! E dimë që e do. Por, me një tepricë dashurie atërore, një vajzë mund të zhvillojë një varësi të fortë emocionale nga babai i saj, e cila nuk shkakton më pak dëme sesa mungesa e dashurisë atërore.

Tregoni mirëkuptim dhe interes të sinqertë për jetën e vajzës suaj, kaloni kohë së bashku (shkoni në teatër, shkoni në ekspozita dhe koncerte, planifikoni pushime, dëgjoni muzikën që ajo do, interesohuni për atë që pëlqen, frymëzojeni atë të zhvillojë veten).

- Advertisement -

Ji i rreptë kur është e nevojshme, por gjithmonë i mençur dhe i drejtë. Ndëshkoni me dashuri, pa inat, duke shpjeguar veprimet tuaja. Mos lejoni kurrë të sulmoheni nga vajza juaj! Respektoni personalitetin e vajzës suaj, edhe nëse ajo është akoma shumë e re. Jini pozitivë dhe zhvilloni sensin e humorit.

Bëhu një shembull i denjë mashkullor në gjithçka! Inkurajoni feminitetin te vajza juaj. Mos harroni, ju jeni burri më i rëndësishëm në jetën e një gruaje të vogël në rritje: vajza juaj.

Ajo ju shikon nga afër dhe merr vendime për jetën në moshë të hershme. Mos e humbisni fëmijërinë e vajzës suaj! Në fund, shpresoj të fitoni shpërblimin më të lartë: dashurinë dhe mirënjohjen e vajzës suaj, dhe më e rëndësishmja, do ta shihni atë si një grua të lumtur në të ardhmen. Paçi fat!

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...