E martë, 29 Nëntor, 2022

Egzontinë Demaku nga Drenasi po e përfaqëson shkollën “Fehmi Lladrovci” në Maltë

Shkolla e mesme profesionale “Fehmi Lladrovci” në Drenas, vazhdon të ndjekë trendet globale për të zhvilluar arsimimin dhe aftësimin profesional të nxënësve.

Këtë radhë, profesoresha e gjuhës angleze, Msc. Egzontinë Demaku po përafaqëson shkollën e Drenasit në vizitë studimore në Maltë, në Kolegjin për Art, Shkencë dhe Teknologji (MCAST), në kuadër të projektit INTERVET WB (Ndërkombëtarizimi i Sistemit të Arsimit dhe Aftësimit Profesional nga Ballkani Perëndimor).

- Advertisement -

Pjesë e këtij aktiviteti, të përfaqësuar në Kosovë nga organizata Prishtina REA, janë 20 mësimdhënës të shkollave profesionale nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia dhe Bosnja.

Poashtu, Ardit Rrustemi dhe Drenis Hasani, nxënës të klasës së dymbëdhjetë në drejtimin Mekatronikë, po marrin pjesë në një trajnim në Poloni me qëllim atftësimin profesional dhe inkuadrimin sa më të shpjetë në tregun e punës.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Me ligjin e ri të Pagave të miratuar nga Qeveria: Mësimdhënësi i fillores do të ketë pagën 672 euro, i të mesmes 696 euro

Qeveria e Kosovës  ka miratuar para pak ditësh Ligjin e Pagave, por ka pak...

Prekëse: Nxënësi nga Drenica merr rrugën e mërgimit, përshëndetet me shokët e shoqet e klasës

Qytetarë nga qytete të ndryshme të vendit vazhdojnë  të marrin vendim që të largohen...

Pse thotë Shkurte Fejza se s’kemi nevojë për një Abetare të përbashkët?

Sot kur Shqipëria shënon 110 vjetorin e pavarësisë intervistë ka dhënë një ndër këngëtarët...

Ministria e Arsimit nuk tregon se kur do të nis procesi i vlerësimit të mësimdhënësve – PSE?

Me një fletushkë u pritën nxënësit e klasës së parë nga mësimdhënësja e tyre...