E martë, 22 Qershor, 2021

Dita e Paqes, të hënën pushim për shkollat në Kosovë

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ka kërkuar nga Drejtoritë Komunale të Arsimit (DKA), që të premten (11 qershor 2021), në të gjitha shkollat fillore, të mesme të ulëta dhe të mesme të larta, ora e parë e mësimit t’i kushtohet 12 qershorit – Ditës së Paqes.


Për nder të kësaj dite që shënon hyrjen e forcave të NATO-s në Kosovë, sipas kalendarit shkollor për vitin 2020/21, në të gjitha institucionet edukative arsimore të arsimit parauniversitar do të ketë pushim të hënën, më 14 qershor 2021.

Po ashtu, MASHT-i inkurajon shkollat që në kuadër të aktiviteteve të tyre, me rastin e Ditës ndërkombëtare kundër punës së fëmijëve, gjatë kësaj dite, të përfshijnë edhe aktivitete vetëdijesuese kundër formave të rënda të punës së fëmijëve, dëmit, pasojave në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës, si dhe raportimit drejt institucioneve përgjegjëse.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesit e një shkolle në Angli bëhen hit në internet pas vallëzimit të veçantë që bëjnë

Stafi në një shkollë në Suffolk të Anglisë është bërë viral pasi postuan një...

Leximi me zë rrit performancën e fëmijëve në shkollë dhe i bën më të aftë të përballen me jetën

Leximi me zë të lartë i ndihmon fëmijët të jenë më të mirë në...

Viti shkollor përfundon më 2 korrik

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci ka bërë të ditur se...

Eksperimenti i mësueses me patatet, ky është leksioni më i bukur për urrejtjen

Një mësuese kishte vendosur t’u jepte një mësim nxënësve nëpërmjet një loje. Mësuesja i...