E diel, 5 Shkurt, 2023

Dialogu imagjinar mes librit dhe celularit që duhet të realizohet në çdo shkollë

- Advertisement -

Irida Xhura mësuese e Gjuhës shqipe dhe Letërsisë në një shkollë private në Tiranë ka përgatitur një material, i cili mund t’i vijë në ndihmë kolegëve të saj të së njëjtës fushë, për të realizuar aktivitete artistike që sjellin në vëmendje dashurinë për librin dhe rëndësinë e të lexuarit.

“Duke ndjerë mangësi në gjetjen e burimeve të gatshme, u ula dhe shkrova tekstin e mëposhtëm i cili paraqet një dialog imagjinar mes Librit dhe Celularit, si dy frymorë që ballafaqohen për të përcjellë te nxënësit, përmes humorit, mesazhin edukativ themelor: Libri është burim i dijes, por edhe i kënaqësisë. Synohet që teksti t’u vijë në ndihmë mësuesve për të realizuar shfaqje teatrale, në veçanti në Ditën Ndërkombëtare të Librit. Skenë e përshtatshme është biblioteka e shkollës. Teksti nuk është i ndarë në akte dhe në skena, nuk ka pauza ndërmjet, ligjërimi rrjedh pa ndërprerje dhe është pranë botës fëmijërore”, nga autorja e këtij materiali shumë të dobishëm Irida Xhura, mësuese e Gjuhës shqipe dhe Letërsisë në një shkollë private në Tiranë.

- Advertisement -

DOKUMENT

/portalishkollor/

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Shkencëtari nga Deçani sjell një vizion të ri shkencor në Fizikë

Shkencëtari nga Deçani, Naim Krasniqi me punë dhe banim në Francë, ka botuar librin...

Ankohen studentët për kushtet në konvikte: Ka mungesë të ujit e internetit, banjot e papastërta

Mungesa e ujit të nxehtë, papastërtia në banja, mungesa e internetit të rregullt, janë...

E FUNDIT: “Do ta dërgojmë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit”

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave bëri publik koeficientin në vlerë të...

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...