E mërkurë, 1 Dhjetor, 2021

Dialog mes nxënësit dhe mësuesit: Një tregim urtësie

I thashë njëherë mësuesit tim:

-“Kam lexuar një libër prej të cilit nuk mbajë mend asgjë!”

Në atë çastë ai ma zgjati një hurmë dhe më tha:

-“Përtype!”

Unë e përtypa!

E më pas më tha: “A u rrite?!”

-“Jo” i thashë!

E ai ma ktheu: “Kjo hurmë të cilën e çove në stomakun tënd, do të ndahet në disa pjesë, e pas kësaj, ajo do të bëhet mish, kockë, lëkurë, flokë, thonjë dhe qeliza!”

E pas kësaj arrita që ta kuptoja se edhe leximi im, do të ndahej në disa pjesë, e një pjesë do të përqëndrohej në gjuhën time, një pjesë do të shtonte dijen time, një pjesë do të fokusohej tek gdhendja dhe stolisja e moralit dhe edukatës sime, e do ta hollonte stilin tim të të shkruarit dhe të folurit, megjithëse, unë s’do ta kuptoja këtë!

Nga Salman al-Ouda

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nxënësi që i mbijetoi sulmit në Gllogjan rrëfen momentet e fundit me shokët: Fol e kesh, fol e kesh…

Blendi Mustafa është nxënësi i plagosur që mbijetoi nga tragjedia në Gllogjan ku vdiqën...

Sulm në një shkollë në Miçigan, të paktën tre të vrarë

Të paktën tre persona humbën jetën dhe gjashtë të tjerë u plagosën të martën...

Nxënësit shpërthejnë në lot kur kthehen në klasë pa shoqen e shokun që u vranë në Gllogjan

Në ditën kur filloi mësimi pas festave të nëntorit, shokët e shoqet kujtojnë dy...

Cili është roli i mësuesit?

Të jesh mësues nuk do të thotë vetëm të shpjegosh, mësuesit e sotëm kryejnë...