E martë, 31 Janar, 2023

Çudia arsimore – nxënësit e klasave 1, 3 e 5 kanë një mësues e një klasë

- Advertisement -

Nxënësit e paraleles së ndarë fizike të shkollës “Ibrahim Banushi” në Kleçkë të Lipjanit mësojnë me klasë të kombinuara, ku e para e treta dhe e pesta janë bashkë, ndërkaq në klasën tjetër është e dyta dhe e katërta.

Në këtë shkollë janë tre mësimdhënëse, dy për këta nxënës dhe njëra për gjuhë angleze. Numri i gjithë fëmijëve në këtë shkollë në Kleçkë të Lipjanit është 24.

- Advertisement -

Mësuesja e tre klasave tregon se ka vështirësi që t’i menaxhoj tri paralele njëkohësisht, megjithatë thotë se rezultatet nuk janë të dobëta.

Por vet nxënësit thanë se do te donin që të kishin një hapësirë vetëm me bashkëmoshatarët e tyre, ku nuk do të dëgjonin mësimet për paralele të ndryshme.

- Advertisement -

Drejtori i shkollës deklaron se për shkak te numrit të vogël të nxënësve kombinimi i paraleleve ishte i domosdoshëm, ndërkaq sipas tij kjo nuk është jashtë rregullave.

Prindërit e nxënësve janë kundër një reformimi eventual ku këta nxënës mund të kalonin tek një shkollë tjetër, njofton KlanKosova.tv.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Prezantohet nesër: Kaq pritet të jetë vlera e koeficientit të pagave

Këtë javë pritet të hyjë në fuqi Ligji i ri i pagave në Kosovë,...

Në mungesë të kuadrit, nuk ka mësim në gjimnazin e matematikës

Nxënësit e gjimnazit “Matematikë dhe Informatikë” në Shkup edhe javën e dytë të gjysmë-vjetorit...

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...