E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Cilat janë kërkesat për të qenë mësues i shkollës fillore?

- Advertisement -

Të bëhesh një mësues kërkon mëshirë, përkushtim, punë të vështirë dhe shumë durim.

Nëse dëshironi të mësoni në një shkollë fillore, ekzistojnë disa kualifikime themelore të mësimdhënësve që do t’ju duhet të arrini.

- Advertisement -

Arsim

Për të mësuar në një klasë të shkollës fillore, mësuesit e ardhshëm duhet së pari të pranohen në një program arsimor dhe të përfundojnë një diplomë bachelor. Gjatë këtij programi, studentët zakonisht janë të detyruar të marrin disa kurse të ndryshme në një sërë temash.

Këto tema mund të përfshijnë psikologjinë arsimore, literaturën e fëmijëve , kurset specifike të matematikës dhe metodave dhe përvojën në terren në terren. Çdo program edukimi kërkon klasa specifike se si të mësojnë për të gjitha fushat që një mësues do të mbulonte.

- Advertisement -

Mësimdhënia e nxënësve

Mësimdhënia e studentëve është një pjesë thelbësore e programit të arsimit. Kjo është ajo ku nxënësit duhet të fitojnë përvojë praktike duke regjistruar një sasi të caktuar orë në klasë. Kjo u mundëson mësuesve që aspirojnë të mësojnë si të përgatisin plane mësimore , të menaxhojnë një klasë dhe të marrin një përvojë të përgjithshme në përgjithësi se si duhet të mësojnë në një klasë.

Licencimi dhe Certifikimi

- Advertisement -

Megjithëse kërkesat ndryshojnë nga shteti në shtet, secili shtet kërkon që individët të marrin dhe të kalojnë një provim të përgjithshëm mësimor dhe një provim specifik për përmbajtjen për subjektin që ata duan të japin mësim. Kandidatët që duan të fitojnë licencë për mësimdhënie duhet të mbajnë një diplomë bachelor, të kenë pasur një kontroll sfondi dhe të përfundojnë provimet e mësimdhënies.

Të gjitha shkollat ​​publike kërkojnë që mësuesit të jenë të licencuar, por disa shkolla private kërkojnë vetëm një diplomë kolegji për të mësuar.

Kontrolloni historikun

Për të siguruar sigurinë e fëmijëve shumica e shteteve kërkojnë që mësuesit të jenë gjurmët e gishtërinjve dhe t’i nënshtrohen një kontrolli paraprak kriminal para se ata të punësojnë një mësues.

Edukimi i vazhdueshëm

Pasi individët kanë marrë një Bachelor të Shkencave ose Arteve në Arsim, shumica vazhdojnë të marrin diplomën Master. Disa shtete kërkojnë që mësimdhënësit të marrin diplomën e tyre Master në mënyrë që të marrin lejen e tyre ose licencën profesionale. Kjo shkallë gjithashtu ju vë në një shkallë më të lartë të pagave dhe mund t’ju pozicionojë në një rol të avancuar arsimor, si një këshilltar ose administrator i shkollës .

Nëse vendosni të mos merrni diplomën tuaj Master, atëherë mësuesit duhet të vazhdojnë arsimin e tyre të vazhdueshëm çdo vit. Kjo ndryshon nga distrikti shtetëror dhe shkollor dhe mund të përfshijë seminare, trajnime specifike ose marrjen e kurseve shtesë të kolegjit.

Shkollat ​​private

Të gjitha shkollat ​​publike kërkojnë që mësuesit të jenë të licencuar, por disa shkolla private kërkojnë vetëm një diplomë kolegji për të mësuar. Në përgjithësi, mësuesit e ardhshëm nuk kanë nevojë të përmbushin standardet shtetërore dhe të kenë një licencë mësimore për të dhënë mësim në një shkollë private. Me këtë, mësuesit e shkollave private zakonisht nuk bëjnë aq para sa mësuesit e shkollave publike.

Aftësitë / Detyrat esenciale

Mësuesit e shkollave fillore duhet të kenë aftësitë e mëposhtme:

Ki durim

Të jeni në gjendje të bashkëpunoni me mësuesit e tjerë
Shpjegoni koncepte të reja
Angazhoni studentët në mësim
Menaxho klasën
Përshtatur mësimet
Puna me prejardhje të ndryshme
Jini udhëheqës
Komunikoni dhe bashkëveproni me prindërit, mësuesit dhe studentët
Zgjidhini problemet që mund të lindin
Lehtëson marrëdhëniet shoqërore
Shërbej si një model rol
Mbikëqyr aktivitetet
Merrni pjesë në seminare dhe takime
Të ofroni udhëzime të bazuara në nevojat individuale
Përgatitja për Aplikim për Punë
Pasi të keni plotësuar të gjitha kërkesat tuaja të mësimdhënësve, tani jeni gati të filloni të kërkoni punë. Përdorni artikujt e mëposhtëm më poshtë për t’ju ndihmuar para se të filloni kërkimin tuaj.

Vendimi i punës suaj të parë të mësimdhënies

Zhvillimi i një Portfolio të Mësimit Profesional

Bazat e një Resume të Mësuesit

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Profesori Smajljaj: Nëse sindikalistët lëshojnë pe dëshmojnë se janë të gatshëm për sakrificë

Profesori i universitar Avdi Smajljaj ka deklaruar se nëse SBAShK-u vendos t`i hap shkollat...

Këshilli i Prindërve letër krerëve shtetërorë: Nëse nuk ka marrëveshje deri më 1 tetor, fillojmë protestën

Kryesia e Këshillit të Prindërve të Kosovës ka paralajmëruar protestë në rast se Qeveria...

Nagavci vjen me një postim në Facebook, nuk flet për grevën

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka nënshkruar sot kontratat për ndërtimin e pesë çerdheve...

Nexhmi Hoxha nga Këshilli i Prindërve: Me padurim presim pezullimin e grevës

Anëtari i Këshillit të Prindërve të Prishtinës, Nexhmi Hoxha ka folur rreth qëndrimit të...