E diel, 29 Janar, 2023

Çfarë duhet të bëhet që të ndalet kopjimi në Testin e Arritshmërisë? (kush është fajtori?)

- Advertisement -

Testi i Arritshmërisë edhe sot u shpërnda në rrjete sociale.

Ka mjaftuar gjysmë ore prej kur ka nisur testimi i semi-maturantëve që pyetjet dhe përgjigjet e sakta të publikohen në grupe të ndryshme në Facebook, derisa janë krijuar edhe grupe të tjera private në Viber.

- Advertisement -

Një gjë e tillë ndodhi edhe në fazën e parë të Testit të Arritshmërisë ku pothuajse të gjitha pyetjet dhe përgjigjet, e grupeve të ndryshme, u publikuan në rrjete sociale.

Pas përfundimit të pjesës së parë të testit, që u mbajt më 4 qershor, MASHTI njoftoi se nxënësit që kanë përdorur telefona nuk mund ta përsërisin edhe një herë pjesën e parë të testit dhe atyre do t’iu llogariten pikët vetëm nga pjesa e dytë.

Duke parë dështimin e sërishëm të organeve kompetente që ky test të mbahet në nivelin e duhur, e jo nxënësit të kopjojnë, shtrohet pyetja: cilat janë masat dhe veprimet që mund ta ndalojnë kopjimin në Testin e Arritshmërisë? Dhe sigurisht: Përveç Ministrisë së Arsimit: Kush është fajtori tjetër?

- Advertisement -

Sigurisht se kopjimi ‘masiv’ në një mënyrë prodhon edhe analfabet funksional dhe duhet të merren masa sa më rigoroze që kjo mos të bëhet një praktikë e zakonshme. (Albanian Kids Education)

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...