E enjte, 22 Prill, 2021

KIDS INTERVIEW

Flet Arbenitë Bashota nga Klina: Si është të jesh drejtoreshë e një shkolle, sukseset dhe sfidat…

 Intervistoi: Arta Gashi Nga viti 2006 është pjesë e sistemit arsimor, së pari si mësuese dhe më pas u emërua drejtoreshë e shkollës fillore “Esad...

Flet psikologia Nausika Hoxha: Si t’i qasemi fëmijëve dhe si të kufizohet koha e tyre në video-lojëra

Intervistoi: Donat Maloku Për dallim nga vitet e kaluara, sot fëmijët pothuajse gjithë kohën e kalojnë duke shikuar video-lojëra elektronike.  Nausika Hoxha, psikologe shkollore dhe këshillim...

Medlina Zekaj, 13-vjeçarja nga Peja – synon të bëhet një dizajnere e famshme

Është 13-vjeçare por qysh tani e ka zgjedhur rrugën që do ta ndjek kur të rritet. Talent i saj është vizatimi dhe synon të...

Esila Fejzula, 3-vjeçarja  nga Shkupi e cila flet 3 gjuhë të huaja – kur të rritet dëshiron të bëhet mësuese

 Autore: Arta Gashi Ende nuk ka mbushur 3-vjet, por qysh tani di tre gjuhë të huaja. Gjuhën Angleze, Gjuhën turke dhe atë maqedone. Edhe pse ende nuk...

Taibe Bytyqi, 15-vjeçarja nga Fushë Kosova – një piktore e talentuar që synon të bëhet dizajnere

Intervistoi: Arta Gashi Ka talent të jashtëzakonshëm për piktore dhe këtë e tregojnë edhe vizatimet që ka bërë dhe i ka dërguar në median “Kids...

Leandra Bytyqi, 8-vjeçarja nga Fushë Kosova – një recituese e talentuar

 Është nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore “Mihail Grameno” në Fushë Kosovë. Një recituese e talentuar, por kur të rritet synon të bëhet një...

16-vjeçari nga Mitrovica, Vullnet Haliti – një këngëtar dhe tekst shkrues premtues

Intervistoi: Arta Gashi Qysh në moshën 8-vjeçare ka nisur të merret me muzikë. Tash është 16-vjeçar dhe përveç një këngëtar ai pritet të jetë edhe...

Ilda Nuhiu, 10-vjeçarja nga Gjilani – ylli në ardhje i muzikës që ka rrëmbyer afër 50 çmime

Kosova ka shumë fëmijë të talentuar në fusha të ndryshme. Media për fëmijë “Kids of Kosova” (www.kidsofkosova.net) po i jep hapësirë fëmijëve që kanë...

Flet sociologu, Ferdi Kamberi: Pozita e fëmijëve dhe grave në Kosovë nuk është e kënaqshme

Intervistoi: Donat Maloku Në Kosovë është miratuar Ligji  për mbrojtjen e fëmijëve, por ky ligj si edhe shumë të tjerë në shumicën e rasteve mbetet...

Amar Dobreva, 11-vjeçari nga Mitrovica – po ndjek suksseshëm ëndrrën për t’u bërë këngëtar dhe model

Intervistoi: Donat Maloku Edhe pse në moshë të vogël, qysh tani e ka në mendje ëndrrën që dëshiron ta realizojë kur të rritet. Aktualisht merret...

Sildi Hajrullaj, 13-vjeçari nga Berati – ylli në ardhje i muzikës shqiptare

Intervistoi:  Arta Gashi Është vetëm 13 vjeçar, por qysh tani ka rrëmbyer disa çmime. Karrierën si muzikant e nisi qysh në moshën 6-vjeçare në qytetin...

Hana Hajdini, 7-vjeçarja nga Prishtina që synon të bëhet një balerinë e njohur

Intervistoi: Donat Maloku Është vetëm 7-vjeçare, por sigurt po shkon drejt hapave për t’u bërë një balerinë e njohur. Pandemia ja ka ndërprerë për momentin...

Rrjetet sociale

3,269FansLike

Tregimet e fundit