E premte, 5 Mars, 2021

FËMIJËT

12 gjërat që prindërit e mirë i bëjnë për fëmijët e tyre

Megjithëse fëmijët e rritur shpesh fajësojnë prindërit e tyre për problemet në jetën e tyre, psikologët zbulojnë se kjo nuk është qasja më e...

Ushqimet që nuk preferohen për fëmijët

Shumë fëmijë nisin të konsumojnë ushqime që përmbajnë shumë sheqer, në moshë të re. Kjo bën që sensorët e shijes të humbasin sensitivitetin e tyre,...

6 gjërat që fëmijët i trashëgojnë vetëm nga babai i tyre

Sa herë që vjen në jetë një fëmijë në një familje, të afërmit komentojnë se “ai ka sytë e nënës së tij” ose se...

Si t’i edukoni fëmijët në mënyrë pozitive?

Nëse vërtet besoni se fëmijët janë e ardhmja jonë, atëherë ju keni fuqinë për të edukuar fëmijët tuaj për të ndryshuar një shoqëri të...

Fuqia e lojës: Si i ndihmon fëmijët?

Për shekuj me rradhë ndoshta, prindërit i kanë thënë fëmijëve të tyre të dalin e të luajnë jashtë. Duke bërë kështu, ata nuk e...

7 situata kur duhet të bëhemi të ashpër për të pasur një familje të lumtur

Sipas shkencëtarëve, marrëdhëniet që nuk kanë kujdes, kompromis dhe dashuri në to vështirë se mund të quhen të shëndetshme. Megjithatë, këto karakteristika nuk janë...

A i bën ngrënia e mëngjesit fëmijët më të zgjuar

Mëngjesi për mbretërit … Në këtë frazë të vjetër ka në fakt diçka të rëndësishme dhe të mençur, sidomos kur jeni nxënës. Sepse të...

Gjumi i natës tek fëmijët dhe gabimi i prindërve

Pritni që foshnja të flejë gjithë natën Ky është një gabim i madh, i pakuptueshëm. Të rritur mund të flenë si bebe, por bebja nuk...

Mënyra si prindërit shkatërrojnë suksesin e fëmijëve të tyre

Sjellja prindërore ka një ndikim të madh në mënyrën se si fëmijët zhvillohen duke qenë mjaft të rëndësishëm në suksesin e tyre në të...

Si ndikon muzika tek fëmijët? Ja çfarë duhet të dinë patjetër prindërit

Në qoftë se fëmijëve do t’u jepej mundësia të zgjidhnin ndërmjet matematikës dhe muzikës, me shumë mundësi ata do të zgjidhnin muzikën. Kjo ndosh...

A është dielli një mik apo armik i fëmijëve tanë?

Me ardhjen e sezonit të ngrohtë prindërit gjenden shpesh përballë dy rekomandimeve të pediatërve: EKSPOZONI fëmijën në diell për t’i garantuar dozën e duhur të...

10 gjërat që i bëjnë fëmijët të lumtur

Fëmijëria është një kohë e veçantë në jetë. Një kohë zbulimi, loje, mrekullie dhe argëtimi me botën, teksa fëmija vazhdon të njohë atë që...

Rrjetet sociale

3,267FansLike

Tregimet e fundit