E mërkurë, 1 Dhjetor, 2021

Avantazhet e të pasurit dhomë personale për fëmijën

Për fëmijën është e rëndësishme të ketë hapësirën e tij personale, një dhomë të vetën.


Sipas studiuesve, kjo i ndihmon fëmijët të kenë një zhvillim më të mirë mendor dhe i aftëson për të përballaur më mirë jetën në moshë madhore.

Përse fëmijët duhet të kenë dhomën e tyre?

• Do të zhvillojë pavarësinë, përgjegjshmërinë dhe do të bëhet më i pjekur. Fëmijado të ketë hapësirën e duhur për të eksperimentuar në lidhje më ato gjëra që ka dëshirë të bëjë dhe kjo gjë do të ketë efekte pozitive aftagjata.

• Është më i lirë të nxjerrë në pah potencialin. Fëmija nuk do të hutohet nga faktorë të jashtëm dhe për pasojë do të ketë një zhvillim më të mirë.

• Privatësia. Sa më shumë rritet aq më shumë gjëra mëson, ka nevojë të vishet dhe nuk mund të preferojë ta bëjë më para jush. Fëmija do fillojë të ketë nevojë nevojë të bisedojë me një mik, pra të socializohet pa u ndërprerë nga dikush tjetër i familjes.

• Do të jenë në gjendje të kujdesen për veten.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njihuni me vajzën shqiptare që ka rrëmbyer vëmendjen e Bill Gates, u rendit e dyta në konkursin botëror

Shqiptarët po shkëlqejnë kudo në botë. Veçanërisht gjenerata e të rinjve. Së fundmi kryeministri Edi...

Si ta kuptoj nëse fëmija im është empat?

Nëse fëmija juaj është emocionalisht ose fizikisht i ndjeshëm, ai mund të jetë një...

I kaloi mbi 600 ditë duke fjetur në tendë, britaniku 12-vjeç i mblodhi 800 mijë euro për bamirësi

“Djaloshi në tendë”, 12-vjeçari që e quan kështu veten, i ka kaluar 600 ditë...

Amla Muçaj sjell këngën e re ‘Bekue qofsh flamuri im’

Është vetëm 5-vjeçare, por qysh tani ka marrë vëmendjen e publikut shqiptar. Quhet Amla Muçaj...