E mërkurë, 23 Qershor, 2021

Kids Kosova

Nëna apo babai? Studimi zbulon se fëmijët e marrin inteligjencën nga…

Nëse po mendoni se kujt i ngjan fëmija, tashmë pikëpyetjet e kanë një përgjigje. Dhe pa dyshim nuk do të ketë edhe më zënka,...

Si ndikon stresi në shëndetin tuaj

Si ndikon stresi psikik në shëndetin tuaj mendor? Çelësi kryesorë ndoshta është gjetur në strukturën e qelizave të njohura si mitokondrie. Mitokondrie janë reparteve të...

Sheh veten shtatzënë: Ç’kuptim ka një ëndërr e tillë

Të zgjoheni pas një ëndrre në të cilën shfaqeni shtatzënë është pak frikësuese. Mbase edhe shumë frikësuese. Sidoqoftë kjo gjë nuk lidhet detyrimisht me...

Çfarë duhet të keni parasysh për make up-in gjatë verës

Është verë dhe shumica e produkteve që vendosni në fytyrë, shkrijnë menjëherë. Për të shmangur këtë, ja disa këshilla sesi ta bëni të përshtatshëm...

Hana Hajdini, 7-vjeçarja nga Prishtina që synon të bëhet një balerinë e njohur

Intervistoi: Donat Maloku Është vetëm 7-vjeçare, por sigurt po shkon drejt hapave për t’u bërë një balerinë e njohur. Pandemia ja ka ndërprerë për momentin...

Anemia te gratë shtatzëna, si ta parandalojmë

Gati 40 % e grave shtatzëna shfaqin probleme me aneminë. Shkaqet? Nevoja e rritur e organizmit për hekur dhe acid foli, regjimi ushqimor i...

Gabimet që bëjnë femrat në karrierë

Analistja e njohur Carol Kinsey, ne librin e saj “The silent language of leaders”, shpjegon domethënien e gjuhes së trupit te femrat në fillimin...

8 këshilla për nënat e reja

1. Përshtatuni me nivelin e fëmijës! Gjithmonë flitni me fëmijën në nivelin e tij. Vogëlushët duhet gjithmonë ti përshtaten të rriturve dhe botës tyre, prandaj...

Pse është qumështi i rëndësishëm për fëmijët e vegjël?

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve. Qumështi dhe produketet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin...

Lejla Miftari, 8-vjeçarja me intelegjencë superiore nga Fushë Kosova

 Intervistoi: Donat Maloku Është vetëm 8 vjeçare por intelegjeca e saj është e rrallë.  Instituti ‘Atomi’ e ka vlerësuar me intelegjencë superiore në nivelin 91....

12 gjërat që prindërit e mirë i bëjnë për fëmijët e tyre

Megjithëse fëmijët e rritur shpesh fajësojnë prindërit e tyre për problemet në jetën e tyre, psikologët zbulojnë se kjo nuk është qasja më e...

Kjo është arsyeja pse gratë janë të bukura

Shumica e grave nuk e pëlqejnë veten! Ose të paktën gjithmonë ne gjejmë një të metë të vogël ose diçka që nuk na pëlqen....

Recent Stories