E martë, 28 Mars, 2023

Ambasada amerikane për Njomza Eminin: Model për gratë e reja në politikë

- Advertisement1-

Në kuadër të publikimit të serisë për personat që kontribuan dhe luftuan për të Drejtat për Lirinë e njeriut, Ambasada amerikane në Prishtinë, i ka dedikuar një shkrim kosovares Njomza Eminit.

Në njoftimin e publikuar nga Ambasada amerike Emini cilësohet si një model pozitiv për gratë e reja në fushën e të drejtave politike dhe pjesëmarrjes, njofton Klan Kosova

- Advertisement -

“Njomza Emini është një model pozitiv për gratë e reja në fushën e të drejtave politike dhe pjesëmarrjes. Ajo ishte anëtare e Parlamentit gjatë dy mandateve, duke kontribuar në përgatitjen dhe miratimin e shumë legjislacionit për të drejtat e njeriut, më saktë ligjet dhe çështjet e lidhura me aftësinë e kufizuar dhe dokumentet e politikave”.

“Pas karrierës së saj produktive si parlamentare, ajo vazhdon angazhimin e saj shoqëror duke mbrojtur të drejtat e grupeve të cenueshme. Emini është President i Komitetit Paralimpik të Kosovës dhe aktualisht është Drejtori Ekzekutiv i Forumit për Udhëheqje dhe Diplomaci. Të dy pozicionet i mundësojnë asaj të zbatojë projekte dhe të avokojë për personat me aftësi të kufizuara dhe gratë”, thuhet në njoftim.

In our second post in our Rights to Freedom series, let’s commemorate the champions for those who don’t always have a…

Posted by U.S. Embassy Pristina, Kosovo on Monday, 27 July 2020

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

LAJMI I FUNDIT: Gjendet 13-vjeçarja nga Kaçaniku

Është gjetur vajza 13 vjeçare nga Kaçaniku që u raportua e zhdukur. Njoftimi: YES✋🏼 Faleminderit Zotit dhe...

Nesër ekzekutohen pagesat për këto dy kategori në Kosovë

Ministria e Financave ka njoftuar se nesër do të ekzekutohen pagesat e skemave sociale...

Edhe punëtorët e sektorit privat kërkojnë shtesa: Pagat janë dyfish më të vogla

Federata Sindikale e Punëtorëve Teknikë të Sektorit Privat ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës...

Lindi pa duar, por 20-vjeçari nga Malisheva mahnitë me talentin e tij, kaq bukur pikturon me këmbë

Arion Krasniqi, 20-vjeç nga Malisheva nuk njeh barriera e as kufij. Jeta për të nuk...