E diel, 29 Janar, 2023

A ka kuadro në Kosovë që të bëjnë vlerësimin psikologjik të mësimdhënësve?

- Advertisement -

Të gjithë mësuesit, edukatorët dhe të gjithë ata që punojnë në arsim, para se të fillojnë punën do të duhet të provojnë se janë të aftë psikologjikisht për ta kryer atë.

Me urdhër të ministres Evis Kushi, një komision i posaçëm do të bëjë atë që quhet vlerësimi psikosocial i punonjësve arsimorë që vendin e punës e kanë fituar përmes portalit ‘Mësues për Shqipërinë’.

- Advertisement -

Vlerësimi do të bëhet në fund të 3-mujorit të parë të punësimit dhe nëse ata e kalojnë testin, shkolla, kopshti apo çerdhja, u lidh kontratën e punës. Nëse jo, ka të drejtë ta ankimojë vendimin e komisionit.

Vlerësimin psikologjik duhet ta kalojnë dhe ata mësues e edukatorë që mund të kenë vite në mësimdhënie, por për të cilët ka ankesa. Brenda 15 ditëve duhet të kalojnë provën në komision e në rast se dështojnë shkolla merr masa administrative, ku përfshihet dhe largimi nga puna.

Pyetja shtrohet se a duhet të ndodh një gjë e tillë e dhe në Kosovë?

- Advertisement -

Nuk ka pas ndonjë deklarim nga Ministria e Arsimit lidhur me një çështje të tillë.

Por pyetja tjetër që shtrohet nëse a kuadro tëduhur që të bëjnë vlerësimin psikologjik të mësimdhënësve?

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...