E hënë, 5 Dhjetor, 2022

80 nxënës të Medresesë “Alauddin” e veshën uniformën e UÇK-së, 14 ranë dëshmorë

Medreseja “Alauddin” sot e ka shënuar 70-vjetorin e themelimit si institucion.

Ky institucion ka dhënë kontribut të madh në promovimin e vlerave kulturore dhe fetare në Kosovë.

- Advertisement -

Njëherësh, ky institucion është Medreseja e parë në gjuhën shqipe në Kosovë dhe Shqipëri.

Nxënësit e kësaj shkolle kishin dhënë kontribut të madh edhe në luftën e fundit në Kosovë.

80 nxënës të kësaj shkolle veshën uniformën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe i dolën armikut përpara.

- Advertisement -

Ndërkaq, 14 prej tyre ranë dëshmorë.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Sa e njohin nxënësit kosovarë matematikën? Tregon raporti

Inxhinieri, Ermal Sadiku, ka komentuar një raport të International Mathematical Olympiad, ku Kosova renditet...

Keqplanifikimet në tender lënë nxënësit në Pozhoran me orar të shkurtuar qe tri vjet

Për shkak të keqplanifikimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme me kriteret në tender,...

Jasharaj ‘selam’ Nagavcit: Jemi në konsultim me ekspertë të fushës se drejtësisë

Sindikata e arsimit shkëputjen e kontratës kolektive e konsideron “veprim të ngutshëm, të pabazuar,...

Njohësi i arsimit Argjend Osmani: Mungesa e inspektorëve e pamundëson monitorimin e cilësisë

Njohësi i arsimit Argjend Osmani, thotë se ngritja e cilësisë në arsim kërkon monitorimin...