E enjte, 9 Shkurt, 2023

7 shkolla të kësaj komune pa teknologji mësojnë për teknologjinë

- Advertisement -

Mësimdhënësit e disa shkollave në Mitrovicë po detyrohen t’i marrin laptopët me veti për të punuar me nxënësit pasi që në shkollat ku ata punojnë s’ka kabinete dhe pajisje të teknologjisë.

Portali rtv21.tv ka kontaktuar me Drejtorinë Komunale të Arsimit(DKA), zyrtarët e së cilës kanë pohuar se 7 shkolla të kësaj komune mësojnë për teknologjinë “pa teknologji”.

- Advertisement -

“Në ato shkolla ku nuk ka kabinetet të TIK zakonisht mësimdhënësit i marrin llaptopet e tyre dhe punojnë me nxënës në grupe të vogla ose individualisht (në zonat rurale)”, thuhet në përgjigjen e DKA-së në Mitrovicë.

Drejtoria tutje ka thënë se problemi më i madh për këto shkolla është mungesa e pajisjeve teknologjike, por jo hapësira për kabinete.

“Hapsirë për kabinete të gjitha shkollat kanë sepse shkollat zakonisht ndonjë klasë mësimore e kanë shëndrruar në kabinet të TIK-ut por, mungojnë paisjet e teknologjisë në 7 shkolla”, ka thënë Drejtoria e Arsimit të kësaj komune.

- Advertisement -

Kërkesat e shkollave janë që të pajisen me kompjuterë, printerë, projektorë, laptopë etj.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...