E shtunë, 1 Prill, 2023

7 gabimet e disiplinës që i bëjnë baballarët

- Advertisement1-

Si prindër, ne priremi të besojmë se ne gjithmonë bëjmë më të mirën për fëmijët tanë.

Sidoqoftë, ka baballarë që nuk dinë të disiplinojnë fëmijët e tyre dhe mund të përfundojnë duke shkatërruar marrëdhëniet e tyre, gjë që mund të bëhet një problem që nganjëherë anashkalohet.

- Advertisement -

Edhe baballarët mbikëqyrës mund të rritin frikën në jetën e fëmijës së tyre dhe kjo mund të çojë në rënie të ndryshme.

Ne mësuam për gabimet që çdo baba mund të bëjë dhe, për fat të mirë, ato mund të shmangen nëse ju jeni në dijeni të tyre.

Ju jeni shumë mbikëqyrës gjatë kohës së lojës së djalit tuaj.

- Advertisement -

Baballarët luajnë një rol thelbësor në tranzicionin e djalit të tyre në shkollë. Zakonisht, baballarët përdorin fjalë të ndryshme nga nënat kur flasin me djalin e tyre dhe kjo ndihmon në ndërtimin e aftësive më të mira të komunikimit.

Sidoqoftë, kur prindi ka gjithmonë nën kontroll lojën, fëmija do ta ketë të vështirë të ndërtojë një marrëdhënie me miqtë. I rrituri duhet të ndjekë rritjen e djalit dhe pastaj të shtojë vetëm disa këshilla të sigurisë, por vetëm kur është e përshtatshme.

Ju shmangni kalimin e kohës së bashku.

- Advertisement -

Duket sikur puna gjithmonë ju merr të gjithë kohën, dhe ju përfundoni duke parë djalin tuaj të bukur për vetëm disa minuta. Kjo nuk është mirë për asnjërin prej jush. Mos harroni se prania juaj do të përmirësojë vetëvlerësimin e fëmijës tuaj, do ta ndihmojë atë përmes disa problemeve të fëmijërisë dhe do të jeni një hap më afër lidhjes me të.

Ju i fshihni situatat e rrezikshme.

Duke mos lejuar që fëmija juaj të përjetojë rrezik, do t’i bëjë ata më të frikësuar. Duke treguar rreziqet në momentin kur i shihni mund të ketë një efekt të keq për ta. Kjo pasi fëmijët që nuk ndërmarrin rreziqe kur janë më të vegjël, nuk do të kenë aftësi të bëhen të rritur të pavarur. Pra, një baba që kufizon rreziqet thjesht do të ushqejë frikën e të birit.

Nuk e lejoni që ai të tregojë emocionet e tij.

Ndërsa vajzat kryesisht inkurajohen të shprehin emocionet e tyre dhe madje marrin ndihmë për ta bërë atë, zakonisht djemtë mësohen t’i fshehin. Por rezultati i shtytjes së emocioneve do të shfaqet edhe më herët në jetë dhe do të ndikojë në të ardhmen e tij.

Mos njohja e mënyrës së adresimit të çështjeve të tij emocionale do të ushqejë stresin dhe ankthin e tij, si dhe aftësinë e tij për të bërë miqësi që zgjasin.

Ju disiplinoni djalin tuaj pa treguar dashuri.

Djali juaj ka nevojë për disiplinë dhe udhëzim, por jo në formën e ndëshkimit. Përkundrazi, ju jeni atje për të vendosur rregulla dhe kufij të arsyeshëm për të dhe për t’i kujtuar atij që për çdo veprim ka pasoja. Sidoqoftë, ta bësh këtë pa shtuar dashurinë në ekuacion dhe t’i bërtasësh gjithë kohën, me shumë mundësi do ta bëjë fëmijën tënd të frikësohet nga ju dhe agresiv.

Ju fshihni dështimet tuaja.

Mënyra më e mirë që mësojmë në jetën tonë është të dështojmë. Por nëse shihni që dikush tjetër dështon, do të mendoni dy herë përpara se të bëni të njëjtin hap, transmeton shkollaejetes. Kështu që, nëse i fshihni vendimet tuaja të këqija dhe pengesat që nuk mund t’i kapërceni, djali juaj mund të ishte i destinuar të përsëriste të njëjtat gabime.

Nëse i tregoni atij se si të mësojë nga gabimet e tij, duke mësuar nga vetja juaj, ai do të përdorë shembullin tuaj dhe të kuptojë që nuk ka nevojë të frikësohet nga gabimet, ai do t’i pranojë ato dhe do t’i përdorë ato për të arritur qëllime edhe më të larta dhe për të kapërcyer më shumë sfida.

Ju nuk e respektoni nënën e tij.

Nëse djali juaj shikon se si jeni gjithnjë i zemëruar, i irrituar dhe mosrespektues ndaj nënës së tij, nuk do të krijoni një bazë të mirë për marrëdhëniet e tij në të ardhmen.

Ai duhet të shohë që ju të shprehni dashuri tuaj ndaj gruas tuaj. Edhe nëse jeni i divorcuar, duhet të bëni atë që mundeni për ta trajtuar atë me respekt. Në këtë mënyrë, ju jeni shembulli se si djali juaj duhet të trajtojë motrat e tij, nënën e tij dhe çdo grua tjetër.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjejnë njëra-tjetrën pas 32 vitesh: Nënës i bie të fikët në krahët e vajzës

Një histori e trishtë është transmetuar ditën e sotme në rubrikën “Ka një mesazh...

Kujdes nëna: Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni fëmijëve pa bërë 2 vjeç

Stomaku dhe gjithë sistemi tretës i fëmijëve është mjaft i ndjeshëm dhe nuk mund...

Ky artikull është për ju që keni planifikuar të bëheni nëna pas moshës 40-vjeçe!

Në vendin tonë, gjithnjë e më shumë gra vendosin të kenë një fëmijë në...

Momente prekëse, nëna me kancer ndahet mes lotësh nga i biri para se të niset drejt spitalit

Jonida është veçse 25 vjeç, por sëmundja e kancerit po ia shkurton jetën. Kur...