E martë, 28 Mars, 2023

6 mënyra të thjeshta si të rrisni vetkonrrollin dhe durimin

- Advertisement1-

Merrni një hapësirë ​​emocionale

Kur jeni afër një situate, mund të jetë e vështirë të fitoni njohuri nga ajo në një mënyrë plotësisht racionale. Nga natyra, në fund të fundit nuk mund të jesh i paanshëm ndaj situatës tënde! Si e tillë, ajo që duhet të bësh është të përpiqesh të ndash veten nga gjërat që të provojnë. Kjo nuk do të thotë të shmangësh vështirësitë, natyrisht. Në vend të kësaj, kur përballeni me vështirësi, do të thotë të tërhiqeni nga ajo dhe ta vendosni veten në pozicionin e një vëzhguesi. Nëse do të ishit nga jashtë duke kërkuar brenda, si do ju dukej kjo? Studimet kanë treguar se distancimi juaj emocionalisht nga një situatë i bën gjërat më pak intensive, duke lejuar metoda më pozitive të vetë-reflektimit.

- Advertisement -

Prisni ciklin katastrofizues

Katastrofizimi i referohet aktit të imagjinimit të të gjithë skenarëve më të keq në vend të atyre më të arsyeshëm. Për shembull:

Kur dëgjoni për një stuhi që godet qytetin tuaj, menjëherë keni frikë se shtëpia juaj do të shkatërrohet.
Nëse ndiheni të sëmurë, shqetësoheni për një sëmundje të rrezikshme për jetën.
Kur humbni një vend pune ose dështoni në një takim pune, ndieni se karriera juaj ka mbaruar përgjithmonë.
Nëse partneri juaj ndahet me ju, ju mendoni se nuk do të gjeni kurrë dashuri dhe se do të vdisni vetëm.

- Advertisement -

Kur prishet një pajisje elektrike, shqetësoheni se do të shpërthejë

Mësoni të falni

Emocionet dhe mendimet pozitive janë thelbësore për t’u bërë një person elastik. Jeta do t’ju hedhë të gjitha llojet e kthesave, dhe nëse keni mungesë të ndonjë gjëje të lumtur ose pozitive, mund të përfundoni në telashe ndërsa përpiqeni të qëndroni në det.

- Advertisement -

Praktikoni ndërgjegjësimin për të rritur rezistencën

Mendja është bërë gjithnjë e më popullore në botën e shëndetit mendor gjatë disa viteve të fundit. Pavarësisht nëse bëhet në formën e meditimit, së bashku me një formë ushtrimi, ose shpërthime të shkurtra disa minutëshe gjatë gjithë ditës, nuk mund të mohohet se sa shpesh flitet dhe kryhet.

Mos harroni, edhe kjo do të kalojë

Elasticiteti nuk është saktësisht i lehtë për t’u ndërtuar. Duhet shumë kohë dhe përpjekje për të mësuar të jesh i fortë në të gjitha situatat. Mënyra më e mirë për të filluar ndërtimin e rezistencës është të aplikoni forcë në jetën tuaj të përditshme. Fraza e zakonshme “edhe kjo do të kalojë” përfshin atë mesazh në mënyrë të përsosur. Gjërat e këqija ndodhin, dhe nganjëherë qëndrueshmëria juaj nuk do të vijë duke luftuar ato gjëra, por duke i tejkaluar ato.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Vetëm personat me koeficient të lartë të inteligjencës mund të dallojnë një shkronjë të ndryshme në foto

Zgjidhja e një iluzioni optik kërkon aftësi të mira vëzhgimi dhe një sy të...

“Ti që nuk lexon i bën të gjitha të zezat – vjedh, nuk punon, bëhesh i korruptuar”

Nga Edison Ypi Ti ha, pi, vishesh, mbathesh, zbavitesh. Por nuk je i qetë. Nuk...

Akrepat lëvizin një orë para, me këtë datë ndërrohet ora

Ora dimërore do të jetë e pranishme deri në natën mes të dielës 26...

Mira Murati, shqiptarja që qëndron prapa revolucionit botëror

Me “ChatGPT”, OpenAI shënoi një storie suksesi të papaparë. Mira Murati 35-vjeçare, një grua...