E premte, 5 Mars, 2021

400 shkolla, mësim të kombinuar në Shqipëri: Në 1360 shkolla vijon mësimi nëpër klasa

Mësimi në 1760 institucione arsimore në të gjithë Shqipërinë nuk zhvillohet njësoj.

Pas propozimit të komitetit teknik, më 1 dhjetor 400 shkolla po zhvillojnë mësimin e kombinuar, edhe në shtëpi e në klasë brenda një jave.

Çdo të premte Ministria e arsimit miraton formën e mësimdhënies  në varësi të numrit të nxënësve dhe situatës pandemike në shkolla dhe vendimi i përcillet drejtorive e më pas njoftohen prindërit. Deri më tani 1360 institucione arsimore vijojnë mësimin sipas skenarit të parë në mjediset fizike të shkollës duke respektuar masat anticovid, se bashku me nxënësit e arsimit fillor dhe maturantët të cilët përjashtohen nga skenari i dytë i mësimit të kombinuar.

Për shkak të tërmetit ku u dëmtuan 155 shkolla, sipas Ministrisë së arsimit 60 mijë nxënës zhvillojnë mësim me 4 turne deri në orët e vona 19:45 edhe në shkollë edhe online, por ky numër do të ulet pasi 28 shkolla pritet të përfundojnë deri në fund të dhjetorit.

Më tej ministria e arsimit i përgjigjet pyetjes së Top Channel se 10 mijë nxënës nuk kanë qasje në mësimin online, por që thekson se shumica e tyre po e zhvillojnë mësimin fizikisht në ambjentet e klasës. Nga ana tjetër Ministria thotë për Top Channel  se janë shpërndarë 16 mijë tableta dhe smartphone me internet falas për një vit për fëmijët,  duke kundërshtuar në këtë mënyrë shifrën e dhënë më parë kur nevoja ishte vetëm për 10 mijë nxënës.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nëse mund ta zgjidhni këtë problem matematikor, inteligjenca juaj është në një nivel të lakmueshëm

Kjo enigmë është pak më e vështirë. Nuk është çështje gjetja e disa detajeve...

Eksperti britanik: Jo maskave te fëmijët e vegjël në shkolla

Ekspertët në Britani këshillojnë që nxënësit e vegjël të mos mbajnë maska në shkolla. Profesori...

Ish-mësimdhënësi që riktheu zanatin e të atit

Me profesion është mësimdhënës i gjuhës shqipe, por me largimin nga puna pas 17...

18 fjalë të gjuhës shqipe që po shkruhen gabim

Njohja e mirë e saj si dhe dëshira për perfeksionim të përdorimit të gjuhës...