E enjte, 30 Mars, 2023

3 rreziqe që mund t’ju shkaktojë ekspozimi ndaj diellit gjatë shtatzënisë

- Advertisement1-

Në muajt e verës, qëndrimi nën rrezet e Diellit po që është i nevojshëm në përmbushjen e kërkesave të vitaminës D.

Por, kur jeni shtatzënë pak a shumë mund të ndryshoj kjo gjendje tregon Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

- Advertisement -

Shtatzënia dhe ekspozimi ndaj Diellit janë të ndërlidhura së bashku.Ekspozimi ndaj Diellit bëhet thelbësor për gratë shtatzëna pasi ndihmon në forcimin e eshtrave të fetusit.

Përkundër faktit të mësipërm, të qenurit shtatzënë mund të rezultoj në rritjen e hormoneve. Kjo, mund t’ju shkaktoj një lëkurë më të ndjeshme.

- Advertisement -

Më poshtë, janë disa nga rreziqet që mund t’ju shkaktoj ekspozimi ndaj Diellit:

-Kanceri i lëkurës

Një studim tregon se gratë shtatzëna që janë të ekspozuara ndaj rrezeve UV për periudha të gjata mund të zhvillojnë kancer të lekurës.

- Advertisement -

 

-Melasma

Hormonet gjatë shtatzënisë mund t’ju çojnë në një prodhim më të madh të melaninës.

-Dehidratim

Dehidratimi mund të rrisë rrahjet e zemrës suaj dhe të zvogëloj sasinë e oksigjenit tek fetusi.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Afrim Gashi: Ne si mësimdhënës shumë shpesh ballafaqohemi me fyerje nga më të ndryshmet

Shkrimi i radhës për Albanian Education nga mësimdhënësi Afrim Gashi Fyrjet! Ne si mësimdhënës shumë shpesh...

Nga Xhafer Avdyli: Nëntë karakteristikat e një mësuesi të mirë

Shkrimi për Albanian Education nga Xhafer Avdyli, mesimdhënës dhe koordinator i cilësisë Mësimdhënia është një...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësimdhënësit ankohen: Nxënësit po sillen keq ndaj nesh, por edhe prindërit

Mësimdhënësit ankohen për sjelljen e keqe të nxënësve ndaj tyre, por edhe të prindërve Mësimdhënësit...