E diel, 27 Nëntor, 2022

3 ide moderne për tu përmirësuar si mësues

Të gjithë fëmijët shkojnë në shkollë dhe mësuesit që ndjekin çdo vit shkollor kanë një vit akademik do të formojnë një pjesë të rëndësishme të jetës së tyre, qoftë edhe përkohësisht.


Mësuesit duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë në mënyrë që të bëjnë më të mirën e tyre dhe të përmirësohen si mësues çdo ditë.

- Advertisement -

Këtu janë disa ide moderne për mësuesit në të gjitha shkollat ​​në botë për të përmirësuar aftësitë e tyre të mësimdhënies.

Mediat sociale

Teknologjia po ndryshon fytyrën e arsimit brenda dhe jashtë klasës. Asnjëherë më parë mësuesit nuk kanë qenë në gjendje të bëjnë lidhjet globale që ata tani mund të bëjnë. Rrjetet sociale si Twitter, Facebook dhe Instagram kanë krijuar një shkëmbim global të ideve dhe praktikave më të mira midis mësuesve.

- Advertisement -

Rrjetet e Mësimit Personal (PLN) po u ofrojnë mësuesve një rrugë të re për rritjen dhe zhvillimin personal. Këto lidhje u sigurojnë mësuesve një gamë të gjerë njohurish dhe informacioni nga profesionistë të tjerë në botë. Mësuesit që luftojnë në një zonë të veçantë mund të kërkojnë këshilla nga PLN e tyre. Ata shpejt marrin përgjigje me informacione të vlefshme që mund t’i përdorin për t’u përmirësuar.

Vëzhgime mësues-mësues

Vëzhgimet duhet të jenë rrugë dykahëshe. Vëzhgimi dhe vëzhgimi janë mjete mësimore po aq të vlefshme. Mësuesit duhet të jenë të hapur për të lejuar mësues të tjerë në klasën e tyre rregullisht. Vini re se kjo nuk do të funksionojë nëse mësuesi është egoist ose ofendohet lehtësisht. Çdo mësues është i ndryshëm.

Të gjithë kanë pikat e forta dhe të forta individuale. Gjatë vëzhgimeve, mësuesi vëzhgues mund të marrë shënime duke detajuar pikat e forta dhe të dobëta të mësuesit tjetër. Më vonë ata mund të ulen së bashku dhe të flasin për vëzhgimin. Kjo siguron një mundësi bashkëpunimi për të dy mësuesit për t’u rritur dhe përmirësuar.

Interneti

Interneti siguron burime të pakufizuara për mësuesit me një klik të miut. Ka miliona plane mësimore, aktivitete dhe informacione të disponueshme në internet për mësuesit.

Ndonjëherë ju duhet të filtroni gjithçka për të gjetur përmbajtjen më cilësore, por kërkoni mjaftueshëm dhe do të gjeni atë që po kërkoni. Kjo qasje e menjëhershme në burime dhe përmbajtje përmirëson mësuesit. Me internet, nuk ka asnjë justifikim për të mos u dhënë studentëve orë mësimore cilësore.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

7-vjeçari bën krenar Kosovën, fiton në garat ndërkombëtare të matematikës

Molos Gashi, 7-vjeçar, ka korrur një sukses të madh në fushën e matematikës. Ai ka...

Pse aktivitetet edukative janë të rëndësishme për parashkollorët?

Aktivitetet praktike i lejojnë fëmijët të angazhojnë plotësisht shqisat e tyre gjatë procesit të...

“Nuk e shoh të ardhmen këtu”, studenti i infermierisë thotë se do të ik në Gjermani

Ishte i qartë kur zgjodhi të studionte për infermieri. Denis Syla profesionin nuk do ta...

Mësimdhënëset e Gjilanit detyrohen nga Drejtoria e Arsimit që të shkojnë në takimin me ministren

Dje ka nisur fushata globale “16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”,...