E premte, 2 Dhjetor, 2022

20 mijë nxënës në klasa kolektive: U testuan për të parë mangësitë e krijuara nga mësimi on line

Rreth 20 mijë nxënës të moshave të ndryshme mësojnë në klasa të bashkuara të shpërndarë në 1165 shkolla publike në Shqipëri.


‘Unë jam në klasë të pestë bëj mësim me klasën e tretë. Është pak e vështirë’.

- Advertisement -

Nxënësit e klasave kolektive të arsimit bazë nga klasa e II-IX u testuan për njohuritë gjuhësore dhe matematikore, kryesisht në zonat rurale ku numri i fëmijëve është i ulët.

‘Kishim pak emocione. E zhvilluam testin me mësues tjetër. Disa ushtrime sishin të lehta’.

- Advertisement -

Testimi në klasat e bashkuara u zhvillua për herë të parë këtë të hënë të 6 dhjetorit me qëllimin për të vlerësuar se cilat janë mangësitë e nxënësve për shkak të situatës së pandemisë ku ndoqën mësimin online. Më pas në bazë të rezultateve të provimeve mësuesit do të punojnë për të përmirësuar mangësitë e nxënësve.

‘Gjysmat i di , gjysmat jo për shkak të covidit…’

Testimi nisi në orën 10 të mëngjesit e zgjati 1 orë, duke përfunduar në orën 11.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Lum Rrahmani, 8 vjeçari nga Kosova kampion për herën e tretë në matematikë në Dubai

Vazhdojnë sukseset e nxënësve kosovarë në botë. Lum Rrahmani, 8 vjeçari nga Kosova është shpallur...

Me Ligjin e ri të Pagave: Drejtori i shkollës fillore do ta ketë rrogën 744 euro, i të mesmes 756 euro

Sipas ligjit të ri për pagat në sektorin publik, të propozuar nga Qeveria e...

Ligji i pagave për mësimdhënësit, vjen reagimi i parë nga SBASHK-u: Shqetësuese

Kreu i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj thotë se me ligjin e ri të pagave, që...

Gjest human nga profesori nga Drenasi: Ndan tre bursa për nxënës në vlerë 20 euro për një vit nga paga e tij

Një gjest i mirë është marrë sot nga profesori i shkollës "Fehmi Lladrovci" në...