E premte, 7 Tetor, 2022

20 fakte mbi drejtorët që duhet të dijnë çdo mësues

Drejtorët dhe mësuesit duhet të kenë një marrëdhënie efektive të punës për një shkollë të suksesshme. Mësuesit duhet të kuptojnë rolin e drejtorit .

Çdo drejtor është i ndryshëm, por më të vërtetë dëshiron të punojë me mësuesit për të maksimizuar të mësuarit e përgjithshëm që po ndodh brenda çdo klase. Mësimdhënësit duhet të kenë një kuptim të qartë të pritjeve të drejtorit të tyre.

- Advertisement -

Ky kuptim duhet të jetë i përgjithshëm dhe i veçantë.

Faktet specifike në lidhje me drejtorët janë individualizuar dhe janë të kufizuara në cilësitë unike të një drejtori të vetëm. Si mësues, duhet të njihni drejtorin tuaj për të marrë një ide të mirë për atë që po kërkojnë. Faktet e përgjithshme rreth drejtorëve përfshijnë profesionin në tërësi. Ato janë karakteristika të vërteta rreth pothuajse çdo drejtori, sepse përshkrimi i punës përgjithësisht është i njëjtë me ndryshimet delikate.

Mësimdhënësit duhet t’i përqafojnë këto fakte të përgjithshme dhe specifike për drejtorin e tyre. Ky kuptim do të çojë në një respekt dhe vlerësim më të madh për drejtorin tuaj. Ajo do të nxisë një marrëdhënie bashkëpunimi që do të përfitojë të gjithë në shkollë duke përfshirë edhe studentët të cilëve u është ngarkuar të mësojmë.

- Advertisement -

20. Drejtorët …… ishin vetë mësuesit dhe / ose trajnerët. Ne gjithmonë kemi atë përvojë në të cilën mund të bie prapa. Lidhemi me mësuesit, sepse kemi qenë atje. Ne e kuptojmë sa e vështirë është puna juaj dhe ne e respektojmë atë që bëni ju.

19. Parimet …… duhet të japin përparësi. Ne nuk po ju injorojmë nëse nuk mund t’ju ndihmojmë menjëherë. Ne jemi përgjegjës për çdo mësues dhe student në ndërtesë. Ne duhet të vlerësojmë çdo situatë dhe të vendosim nëse mund të presim pak ose nëse kërkon vëmendje të menjëhershme.

ad

18. Parimet …… edhe theksohen .

Pothuajse gjithçka me të cilën merremi është negative në natyrë. Mund të na veshin disa herë. Ne zakonisht jemi të aftë të fshehin stresin, por ka raste kur gjërat krijohen deri në pikën ku mund të tregoni.

17. Parimet …… duhet të marrin vendime të vështira . Vendimmarrja është një komponent i rëndësishëm i punës sonë. Vendimet tona nuk janë personale. Ne duhet të bëjmë atë që ne besojmë se është më e mira për studentët tanë. Ne agonizojmë mbi vendimet më të vështira, duke u siguruar që ato janë menduar mirë para se të finalizohen.

16. Drejtuesit …… e vlerësojmë kur ju na thoni ju faleminderit. Na pëlqen të dimë kur mendon se po bëjmë një punë të mirë. Duke ditur se ju me të vërtetë e vlerësoni atë që bëjmë, na bën më të lehtë për të bërë punët tona.

15. Drejtorët …… mirëpresim reagimet tuaja. Ne jemi vazhdimisht në kërkim të mënyrave për të përmirësuar. Ne vlerësojmë perspektivën tuaj. Përshtypjet tuaja mund të na nxisin të bëjmë përmirësime të rëndësishme. Ne duam që ju të jeni mjaft të kënaqur me ne që ju mund të ofroni sugjerime me një të marrë atë ose të lënë atë qasje.

14. Drejtorët …… kuptojnë dinamikën individuale. Ne jemi të vetmit në ndërtesë që kanë një ide të vërtetë të asaj që ndodh në secilën klasë përmes vëzhgimeve dhe vlerësimeve . Ne përqafojmë stile të ndryshme të mësimdhënies dhe respektojmë dallimet individuale të cilat kanë provuar të jenë efektive.

13. Parimet …… i urrej ata që duket se janë të ngathët dhe refuzojnë të vënë në kohën e nevojshme që të jenë efektive. Ne duam që të gjithë mësuesit tanë të jenë punëtorë të mëdhenj, të cilët shpenzojnë më shumë kohë në klasat e tyre. Ne duam që mësuesit të kuptojnë se koha e përgatitjes është po aq e vlefshme sa koha kur shpenzojmë mësim.

12. Drejtorët …… duan t’ju ndihmojnë të përmirësoheni si mësues . Ne do të ofrojmë kritika konstante konstruktive. Ne do të sfidojmë ju që të përmirësoni në fushat në të cilat jeni i dobët. Ne do t’ju ofrojmë sugjerime. Ne do të luajmë herë pas here avokatin e djallit. Ne do t’ju inkurajojmë të kërkoni vazhdimisht për mënyra të përmirësuara për të mësuar përmbajtjen tuaj.

11. Drejtorët …… nuk kanë një periudhë planifikimi. Ne bëjmë më shumë se çka ti e kupton. Kemi duart tona në çdo aspekt të shkollës. Ka shumë raporte dhe dokumente që duhet të plotësojmë.

Ne merremi me nxënësit, prindërit, mësuesit, dhe shumë e shumë dikush që ecën nëpër dyert. Puna jonë po kërkon, por gjejmë një mënyrë për ta bërë atë.

10. Drejtorët …… presin të ndjekin. Nëse ju kërkojmë të bëni diçka, ne presim që ajo të bëhet. Në fakt, ne presim që ju të shkoni më lart dhe përtej asaj që kemi kërkuar. Ne duam që ju të merrni pronësinë në këtë proces, prandaj vendosja e rrotullimit tuaj në një detyrë do të na bëjë përshtypje për sa kohë që i plotësoni kërkesat tona themelore.

9. Drejtorët …… bëjnë gabime. Ne nuk jemi të përsosur. Ne merremi me kaq shumë që herë pas here do të kalojmë. Është në rregull të korrigjohen kur jemi të gabuar. Ne duam të jemi përgjegjës. Përgjegjshmëria është një rrugë dy rrugë dhe ne mirëpresim kritika konstruktive për sa kohë që bëhet në mënyrë profesionale.

8. Drejtorët …… e duan atë kur na bën të duket mirë. Mësuesit e mëdhenj janë një reflektim i nesh, dhe gjithashtu mësuesit e keq janë një reflektim i nesh. Ne kënaqemi kur kënaqemi kur dëgjojmë prindërit dhe studentët që ofrojnë lavdërime për ju. Kjo na siguron siguri se je një mësues i aftë që bën një punë efektive.

7. Drejtorët …… përdorin të dhëna për të marrë vendime kritike. Vendim-marrja e të dhënave është një komponent kritik për të qenë një drejtor. Ne i vlerësojmë të dhënat pothuajse çdo ditë. Rezultatet e testeve të standardizuara, vlerësimet e nivelit të qarkut, kartat e raportimit dhe referimet e disiplinës na sigurojnë njohuri të vlefshme që ne përdorim për të marrë vendime të rëndësishme.

ad

6. Drejtorët …… presin që ju të jeni profesionistë në çdo kohë. Ne presim që t’i përmbahesh kohëve të raportimit, të vazhdosh me nota, të vishesh siç duhet, të përdorësh gjuhën e duhur dhe të dorëzosh dokumentet në kohën e duhur.

Këto janë vetëm disa nga kërkesat themelore të përgjithshme që presim që çdo mësues të ndjekë pa ndonjë incident.

5. Drejtorët …… duan mësuesit që merren me shumicën e problemeve të tyre disiplinore . Kjo e bën punën tonë më të vështirë dhe na vë në gatishmëri kur ju i referoni vazhdimisht studentët në zyrë. Kjo na tregon se keni një çështje të menaxhimit të klasës dhe që nxënësit tuaj nuk ju respektojnë.

4. Drejtorët …… marrin pjesë në shumicën e aktiviteteve ekstra-kurrikulare dhe nuk marrin gjithë pushimet verore. Kalojmë shumë kohë larg familjes sonë. Ne jemi shpesh një nga të parët që mbërrijnë dhe i fundit që largohet. Kalojmë tërë verën duke bërë përmirësime dhe duke kaluar në vitin e ardhshëm shkollor. Shumë punë tona më të spikatshme ndodhin kur askush tjetër nuk është në ndërtesë.

3. Drejtorët …… kanë një kohë të vështirë për të deleguar sepse ne dëshirojmë të jemi në kontroll të plotë. Shpesh ne jemi shpesh kontrollë të freaks nga natyra. Ne vlerësojmë mësuesit që mendojnë në mënyrë të ngjashme me ne. Gjithashtu vlerësojmë mësuesit të gatshëm të ndërmarrin projekte të vështira dhe të cilët dëshmojnë se ne mund t’i besojmë ata duke bërë një punë të jashtëzakonshme.

2. Drejtorët …… kurrë nuk duan që gjërat të ngrihen. Ne përpiqemi të krijojmë programe të reja dhe të provojmë politika të reja çdo vit. Ne vazhdimisht përpiqemi të gjejmë mënyra të reja për të motivuar nxënësit, prindërit dhe mësuesit. Ne nuk duam që shkolla të jetë e mërzitshme për këdo. Ne e kuptojmë se gjithnjë ka diçka më të mirë dhe përpiqemi të bëjmë përmirësime thelbësore në baza vjetore.

1. Drejtorët …… duan që çdo mësues dhe student të jenë të suksesshëm.

Ne duam t’u sigurojmë studentëve tanë mësuesit më të mirë të cilët do të bëjnë dallimin më të madh. Në të njëjtën kohë, kuptojmë se të jesh një mësues i madh është një proces. Ne duam ta kultivojmë atë proces duke i lejuar mësuesit tanë kohën e nevojshme për t’u bërë e madhe ndërsa përpiqemi t’u sigurojmë studentëve tanë një arsim cilësor në të gjithë procesin.

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Profesori nga Drenasi i jashtëzakonshëm, nxjerr në pah talentin për pikturë të personave me aftësi të veçanta

Piktori nga Drenasi, Nazmi Heta po bënë një punë të madhe në Shoqatën Handikos...

Komuna e Drenasit shpall 10 vende të lira për mësimdhënës (Konkursi)

omuna e Drenasit ka shpall konkurs për pranimin e 10 mësimdhënësve të rinj. Konkursi është...

Berat Buzhala: Të japë dorëheqje Arbërie Nagavci

Gazetari Berat Buzhala ka thënë se nga Qeveria duhet të japin dorëheqje edhe ministrja...

Dokument: Ky është kallëzimi penal kundër ministrit Murati për pagat e mësuesve

Deputeti i PDK-së, njëherësh shefi i GP të kësaj partie, Abelard Tahiri, ka bërë...