E mërkurë, 29 Mars, 2023

KUJDES: Këto janë 18 fjalë të gjuhës shqipe që po shkruhen gabim

- Advertisement1-

Njohja e mirë e saj si dhe dëshira për perfeksionim të përdorimit të gjuhës është pjesë e kësaj dashurie.


“Ai që nuk dashuron gjuhën e tij është më keq se një kafshë dhe një peshk që qelbet erë”, do të shkruante dikur aktivisti dhe intelektuali filipinas, Jose Rizal.

- Advertisement -

Njohja e mirë e saj si dhe dëshira për perfeksionim të përdorimit të gjuhës është pjesë e kësaj dashurie.

Në mesazhet e përditshme që merrni apo dërgoni, në punimin e diplomës suaj, në shënimet që ju sjellin miqtë, lajmet e portaleve apo dokumentet që përpiloni, shpesh ndeshni gabime në shkrimin e tyre.

Më poshtë do të gjeni 18 fjalë të gjuhës shqipe, që gjerësisht shkruhen gabim:

- Advertisement -

Gabim: Sërisht— E saktë është: Sërish

Gabim: Mbrapsh— E saktë është: Mbrapsht

Gabim: Zëvëndësministër — E saktë është: Zëvendësministër

- Advertisement -

Gabim: Anti-trupa — E saktë është: Antitrupa

Gabim: Proces-verbal — E saktë është: Procesverbal

Gabim: Inaguroj — E saktë është: Inauguroj

Gabim: Proçes — E saktë është: Proces

Gabim: Egzistoj — E saktë është: Ekzistoj

Gabim: Europian — E saktë është: Evropian

Gabim: Shqipëtar — E saktë është: Shqiptar

Gabim: Antar — E saktë është: Anëtar

Gabim: Brënda — E saktë është: Brenda

Gabim: Rudhë — E saktë është: Rrudhë

Gabim: Kanotjere — E saktë është: Kanotierë

Gabim: Cënoj — E saktë është: Cenoj

Gabim: Karrotë — E saktë është: Karotë

Gabim: Çfarëdo lloj — E saktë është: Çfarëdolloj

Gabim: Kallçuk— E saktë është: Kauçuk

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...