E enjte, 9 Shkurt, 2023

11 fjalët e para që thonë shumica e bebeve

- Advertisement -

Ata thonë fjalën e parë dhe ju ndiheni sikur keni një përballë një gjeni të vogël që jua mbushi zemrën plot.

E kemi parasysh sa emocionues është fjala e parë me kuptim që bebushi juaj nxjerr nga goja, por e dini cilat janë më të famshmet? Pas një sondazhi, ku morën pjesë rreth 11,000 prindër, u arrit në përfundimin e listës më poshtë.

- Advertisement -

Cilat janë?

1. Dada, Baba, Ba

2. Mama, Ma

- Advertisement -

3. Ta, Tata

4. Jo

5. Bye

- Advertisement -

6. Bebi

7. Qeni

8. Makina

9. Rosa

10. Nëna

11. Bum

Pse janë pikërisht këto fjalët e para të një bebushi?

Nuk është surprizues fakti që variante të ndryshme të fjalës “mami” ose “babi” të jenë në krye të listës. Shpesh, baballarët kanë nderin të dëgjojnë fëmijët e tyre t’i thërrasë me statusin e ri pasi “baba” është më e lehtë për t’u thënë se “M-ja” tek “mama”. Përsa i përket kafshëve, ka bebusha që për herë të parë thonë fjalën “qeni”, “macja” ose “rosa”, prandaj merreni shtruar.

Në pjesën më të madhe të rasteve kjo ndodh sepse këto janë fjalët që bebushat tuaj ju dëgjojnë t’i përsërisni vazhdimisht.

Burimi: Pop Sugar

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...